Πέμπτη, Απριλίου 19

Δεν είναι μόνο ο Ακης!

Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου για τη real.gr


Η ΣΥΛΛΗΨΗ του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, που -όλως τυχαίως- έγινε την ίδια ημέρα με τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου, προκάλεσε στους πολίτες έντονα αλλά και αντιφατικά συναισθήματα και βέβαια βαθύ προβληματισμό. Την αρχική ευφορία και την ανακούφιση της κοινής γνώμης για το γεγονός ότι επιτέλους μετά από δεκαετίες ένας πολιτικός, έστω και αν πλέον αποτελεί «καμένο χαρτί» για το σύστημα, αντιμετωπίζει στη χώρα αυτή τις συνέπειες των έκνομων πράξεών του, διαδέχθηκαν σύντομα η δυσπιστία, η αμφιβολία και η υποψία. Λίγοι είναι όσοι δεν σκέφτηκαν το σενάριο της προεκλογικής αξιοποίησης της υπόθεσης αυτής. Και ακόμη λιγότεροι όσοι δεν ανησυχούν για την τελική δικαστική έκβασή της. Αλλωστε, οι πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης, του σκανδάλου της Siemens, κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι... Και η γερμανική αυτή εταιρεία μπορεί πλέον και πάλι να αναλαμβάνει και να εκτελεί δημόσια έργα, μετά από έναν απαράδεκτο, σχεδόν «κωμικό» συμβιβασμό με το ελληνικό κράτος, στα πλαίσια μάλιστα του οποίου θα μας κάνει και σεμινάρια... διαφάνειας!

Η REAL NEWS έδωσε τα δύο τελευταία χρόνια μια σκληρή δημοσιογραφική μάχη για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης του πρώην υπουργού και παρ’ ολίγον πρωθυπουργού της χώρας Ακη Τσοχατζόπουλου. Και δέχθηκε σκληρές επιθέσεις και έντονες πιέσεις από πολλές πλευρές, προκειμένου να σταματήσει την έρευνά της. Ελάχιστοι ήταν όσοι μας συμπαραστάθηκαν, τόσο από τον χώρο της πολιτικής, όσο και από αυτόν των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ακόμη υπάρχουν στην «πλάτη» μας βαθειές πληγές από τα... συντροφικά μαχαιρώματα όσων προσπάθησαν και ακόμη προσπαθούν με υπόγειες διαδρομές και συχνά με μεθόδους της νύχτας να «κουκουλώσουν» την υπόθεση. Πρόκειται γι’ αυτούς που ανησυχούσαν και ακόμη ανησυχούν για το ενδεχόμενο να ανοίξει ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος και εξ απορρήτων συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου το στόμα του και να τους... πάρει μαζί του. Και βέβαια εκκρεμούν μέχρι σήμερα σε βάρος μας αγωγές εκατομμυρίων ευρώ του θρασύτατου και προκλητικού αυτού πολιτικού, που προφανώς πίστεψε ότι με τον τρόπο αυτό θα μας εκφοβίσει και θα μας φιμώσει...

ΜΙΑ ΑΠΛΗ ανάγνωση του εισαγγελικού πορίσματος, που υπογράφουν οι εξαίρετες εισαγγελείς κυρίες Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου και για το οποίο η Real news δημοσιεύει σήμερα εκτεταμένο και αναλυτικό ρεπορτάζ, θα σας συγκλονίσει. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με στενούς συνεργάτες του, με σκοπό το ξέπλυμα πακτωλού μαύρου χρήματος που κατέληγε σε αυτόν από τις κατ’ εξακολούθηση δωροδοκίες του με εξαιρετικά υψηλά ποσά, προκειμένου να προωθεί την αγορά συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων.

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ αυτή λειτουργούσε κατά τα πρότυπα μαφιόζικης οργάνωσης, με ένα πολύπλοκο σύστημα offshore εταιρειών, με παρένθετα πρόσωπα και με αχυράνθρωπους, με πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και με δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και διακινούσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και ελβετικά φράγκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται πως μέρος μόνο της εγκληματικής τους δράσης έχει αποκαλυφθεί από τη μέχρι σήμερα έρευνα και ότι για μεγάλα χρηματικά ποσά ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατό να διαπιστωθεί η κατάληξή τους... Και βέβαια οι δικαστικές Αρχές πιστεύουν ακράδαντα ότι Τσοχατζόπουλος και ΣΙΑ θα είχαν «αποδράσει» στο εξωτερικό αν είχαν μάθει πόσα και ποια στοιχεία συγκεντρώθηκαν σε βάρος τους κατά την ανακριτική διαδικασία. Είχε, αναφέρεται συγκεκριμένα στο πόρισμα, «έτοιμη την υποδομή στην αλλοδαπή» για τη διαφυγή του, σε οποιονδήποτε χρόνο το έκρινε αναγκαίο...

ΟΠΩΣ σήμερα απορούμε και οργιζόμαστε με το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις και η τιμωρία για το «μπουμπούκι» αυτό της δημόσιας ζωής καθυστέρησαν τόσα χρόνια, καθώς το πολιτικό σύστημα απέφευγε να το αγγίξει, φοβούμενο προφανώς ντόμινο αποκαλύψεων, έτσι θα παριστάνουμε τους έκπληκτους πολιτικοί και δημοσιογράφοι και σε λίγα χρόνια, όταν θα έρθουν στο φως κατόπιν εορτής στοιχεία για την εγκληματική δράση όσων πρωταγωνίστησαν στις άλλες δύσοσμες υποθέσεις των τελευταίων δεκαετιών και ιδίως στο κορυφαίο σκάνδαλο της Siemens. Και βέβαια, όσο οι πολιτικοί προστατεύονται από την ειδική νομοθεσία που όλα τα κουκουλώνει και όλα τα... εξαφανίζει και δεν είναι ίσοι με τους υπόλοιπους πολίτες απέναντι στον νόμο, η βρώμα και η δυσωδία των σκανδάλων θα συνεχίζει να «ρυπαίνει» την ήδη αποπνικτική πολιτική μας ατμόσφαιρα. Αν δεν τιμωρηθούν τα λαμόγια της πολιτικής που κατέκλεψαν και κατακλέβουν το δημόσιο χρήμα, δεν θα βγούμε από την κρίση. Αν δεν οδηγηθούν στη φυλακή οι επίορκοι υπουργοί, δεν θα εκτονωθεί η οργή της κοινωνίας. Και η ώρα είναι τώρα! Για να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα! Για να επιστρέψουν οι πολίτες στην πολιτική!

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 17 Απριλίου 2012 - 7:00

Πηγή : real.gr


Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *