Πέμπτη, Οκτωβρίου 11

Η ώρα των μεγάλων επιλογών έφθασε!

Αρθρογραφία από το ΒΗΜΑ


Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ήταν πλήρης μηνυμάτων. Η γερμανίδα καγκελάριος προσέφερε μεν στήριξη στην κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά δεν έκρυψε ότι η διάσωση της ελληνικής οικονομίας και η παραμονή μας στην ευρωζώνη εξαρτάται πρωτίστως από τις ελληνικές επιλογές.

Και όπως φαίνεται η ελληνική πολιτική στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα κληθεί να λάβει οριστικές αποφάσεις και κυρίως να διαλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Οι αποφάσεις από εδώ και πέρα δεν μπορεί παρά να είναι στρατηγικού χαρακτήρα. Η θα αντέξουμε το βάρος και την όποια πίεση προκειμένου να παραμείνουμε στην ευρωζώνη ή θα αποδεχθούμε ότι δεν μπορούμε να σηκώσουμε το κόστος, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και θα κινηθούμε προς άλλες κατευθύνσεις.

Ενδιάμεσες λύσεις δεν υπάρχουν πλέον. Και το κάθε κόμμα θα κληθεί να τοποθετηθεί ευθέως. Καλώς ή κακώς στην παρούσα φάση η πολιτική δεν αλλάζει στην Ευρώπη. Οπότε τα παιγνίδια τελειώνουν για όλους.

Τα μεσοβέζικα σχήματα του τύπου «λέμε ναι στην ευρωζώνη, αλλά διαφωνούμε με τα μέτρα» δεν στέκονται πλέον. Η θα αποδεχθούμε το κόστος παραμονής στην ευρωζώνη ή θα αναλάβουμε το ακόμη βαρύτερο κόστος εκτός αυτής. Αυτό ήταν άλλωστε το δίλημμα από την αρχή, όσο κι αν ορισμένοι το εξόρκιζαν.

Και τώρα έφθασε η στιγμή να το απαντήσουμε οριστικά και αμετάκλητα, αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη της επιλογής του.

Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.



Πηγή : tovima.gr


Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *