Πέμπτη, Νοεμβρίου 22

Nέα «Do-it-Yourself» Ελλάδα από το γερμανικό IKEA!


Γράφει ο Νίκος Ζαχαριάδης για το protagon.gr

Η θυγατρική της γνωστής σουηδικής εταιρίας επίπλων, στη Γερμανία, προχώρησε στο λανσάρισμα μιας νέας Ελλάδας, που μπορεί ο πελάτης να την συναρμολογήσει από μόνος του ώστε να κοστίζει λιγότερο και να είναι πιο πρακτική από την κανονική.


Σε μια πρακτική λύση, που επιτρέπει και να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά ταυτόχρονα και να απαλλαγούν από την οικονομική αστάθεια που προκαλεί το «ελληνικό χρέος», φαίνεται ότι προχώρησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σε συνεργασία με την παγκόσμια αλυσίδα των καταστημάτων ΙΚΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει αρχίσει να διατίθεται μέσω ειδικού καταλόγου στη Γερμανία, μια απλούστερη φτηνότερη και πρακτικότερη εκδοχή της Ελλάδας, που βασίζεται μεν στο πρωτότυπο, αλλά δεν κουβαλάει κανένα από τα γνωστά «προβλήματα».

Στον συγκεκριμένο κατάλογο, μπορεί να βρει κανείς να συνδιάσει όποια στοιχεία θέλει, φτιάχνοντας μια Ελλάδα που του ταιριάζει: από τον Παρθενώνα (που ο αγοραστής μπορεί να τον συναρμολογήσει για λόγους μείωσης κόστους, μόνος του), μέχρι «τσολιαδάκια σουβενίρ». Και από το εθνικό παιχνίδι της πολιτικής κοκορομαχίας μέχρι τον Φραπέ.

Εκπρόσωπος πάντως της εταιρίας, φρόντισε να ενημερώσει τους ανθρώπους της ελληνικής πρεσβείας, πριν τους αντικαταστήσουν, με καινούργιους συναρμολογούμενους, ότι σύντομα θα διατίθενται στα ΙΚΕΑ και αποσπάσματα της ελληνικής λογοτεχνίας ενώ στο εστιατόριο του καταστήματος, θα μπορούν οι πελάτες να συναρμολογούν τα εθνικά πιάτα: Τον «μουζάκα» και τη σαλάτα «ρόκα παρμεζάνα".

Εξάλλου, στο σχέδιο της κατάργησης κάθε επαφής με την παλιά ασύμφορη οικονομικά Ελλάδα, εντάσσονται και οι τελευταίες εξελίξεις στο τοπικό ΙΚΕΑ αφού η μαμά-εταιρία θα προσθέσει σύντομα και ένα νέο συναρμολογούμενο κατάστημα στα αξεσουάρ του προϊόντος «ELLADEN»

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δεσμεύθηκε ότι μόλις το κόμμα του έρθει στην εξουσία, θα αποσυναρμολογήσει όλα όσα στοιχεία Ελλάδας έχουν συναρμολογηθεί από πελάτες του ΙΚΕΑ στο εξωτερικό.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Πηγή : protagon.gr



Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *