Κυριακή, Μαρτίου 16

Σκεφτείτε το πριν ψηφίσετε.

Με τα Ευρωπαϊκά ζητήματα που αφορούν την χώρα, ποιος θα ασχοληθεί;
Βουλευτές περιοδεύουν στον νομό που εκλέχτηκαν και κάνουν αγώνα στήριξης επανεκλογής τοπικών "ανεξάρτητων" δημάρχων και υποψηφίων. Άλλωστε, κάποιοι "ανεξάρτητοι" δήμαρχοι δήλωσαν στήριξη στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δηλώνοντας ταυτοχρόνως πως ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Όταν ένας "ανεξάρτητος" δήμαρχος συμφωνεί με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, σημαίνει πως συμφωνούσε με τις απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών, σημαίνει πως συμφωνούσε με την απόλυση των σχολικών φυλάκων, σημαίνει πως συμφωνεί σε ότι άλλο αποφασίσει η κυβέρνηση, μια "ανεξάρτητη" κυβέρνηση που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε "ανεξάρτητους" δημάρχους, μάλιστα τόσο ανεξάρτητοι, που τείνουν να αντικαταστήσουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όμως, το αίσθημα της ανεξαρτησίας είναι να την έχει κάποιος μέσα του και όχι απλά να δηλώνει ανεξάρτητος.
Ανεξάρτητος δεν είναι κανείς που ξεπουλά σπιθαμή προς σπιθαμή δημόσια περιουσία συμπεριλαμβανομένου και του ορυκτού πλούτου της χώρας. Το ξεπούλημα αυτό, λέγεται σταδιακή παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, είτε θέλει να το χωνέψει κανείς είτε όχι. Σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε λόγω όχι μόνο ως πολίτες αλλά και ως χώρα, και όλες αυτές οι ζυμώσεις για το δήθεν καλό του τόπου και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πάνε στα ΧΥΤΑ. Για ανακύκλωση δεν υπάρχει περίπτωση.
Γι αυτό, όταν πάτε στην κάλπη, πριν ρίξετε τον φάκελο της ψήφου σας, σκεφτείτε σοβαρά αν θα πρέπει να ψηφίσετε κάποιον απλά γιατί έτσι ορίζει το καθήκον ή ότι κάποιος αξίζει, ασχέτως αν είναι υποψήφιος σύμβουλος με δήμαρχο που στηρίζει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Την τελευταία φορά που είχε εκλεγεί δήμαρχος στην Θεσσαλονίκη ο Κοσμόπουλος, δεύτερη δύναμη ήταν η αποχή μαζί με τα άκυρα και τα λευκά.
Με εκνευρίζει το γεγονός ότι στους μεγάλους Δήμους της χώρας θέτουν υποψηφιότητα βουλευτές κύρους, απλά και μόνο για να δείξουν την δύναμη της παράταξής τους. Δεν έχουν σκοπό ποτέ τους να υπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες σε τοπικό επίπεδο. Κάποιος άλλος μη γνωστός υποψήφιος ως Δήμαρχος, δεν μπορεί να πράξει τα καθήκοντά του; Μάλλον όχι.
Δεν ξέρω, μια σκέψη έκανα απλά.
Σκεφτείτε το πριν ψηφίσετε.


Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *