Τετάρτη, Μαρτίου 19

Συνέντευξη του προέδρου της “κοινωνίας αξιών” στον Γιάννη Κορωναίο.

Από:  http://koinoniaaxion.gr
koinonia axion LOGO«Στόχος μας στις επόμενες εκλογές είναι να μας γνωρίσουν όλοι οι πολίτες και να είμαστε η έκπληξη, ώστε στη συνέχεια να δημιουργήσουμε δυναμική χιονοστιβάδας».
Συνέντευξη του προέδρου της “κοινωνίας αξιών” στον Γιάννη Κορωναίο (Περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, τεύχος 229)
25b57-mpourantas-580x362
Στη δυναμική επαναφορά του κοινωνικού κέντρου στην πολιτική σκηνή στοχεύει ο νέος πολιτικός σχηματισμός “κοινωνία αξιών”, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, καθηγητή Management και Ανθρωπίνων Πόρων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέα, Δημήτρη Μπουραντά. Μιλώντας στα «Επίκαιρα» ο κ. Μπουραντάς σημειώνει ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι πάνω απ’ όλα προϊόν πολιτικής βούλησης, ενώ για να κατορθώσει η χώρα να ξεπεράσει τους σημερινούς σκοπέλους «έχει ανάγκη από ηγεσία και όχι από ηγέτη».
Έπειτα από περίπου ενάμιση χρόνο ζωής, η Κοινωνία αξιών εξέλεξε πριν από ένα μήνα κομματικά όργανα, ολοκληρώνοντας την πολιτική δομή της. Ποια είναι τα άμεσα «στοιχήματα» του κόμματος και ποιοι οι στόχοι για τις επόμενες κάλπες;
Η Κοινωνία αξιών είναι ένας νέος πολιτικός σχηματισμός που αγωνίζεται για την αλλαγή του κατεστημένου πολιτικού συστήματος και τη διακυβέρνηση της χώρας με έντιμο τρόπο, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας νέας ποιοτικής και ηθικής πολιτικής ζωής και όχι απλά ενός νέου κόμματος. Αποστολή μας είναι να χτίσουμε μια Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες. Την Ελλάδα της ανάπτυξης, της προόδου, της διαρκούς ευημερίας, του πολιτισμού και της ανθρωπιάς. Τη χώρα όπου ο κάθε Έλληνας θα ζει και θα εργάζεται με αξιοπρέπεια, νόημα, υπερηφάνεια, σιγουριά και αισιοδοξία για το μέλλον. Μια Ελλάδα ισχυρή, σεβαστή, πρότυπο και πρωτοπόρα σε μια Ευρώπη των πολιτών, των αξιών, της ισότιμης συνεργασίας και της ουσιαστικής αλληλεγγύης.
Στόχος μας για τις επόμενες εκλογές είναι να μας γνωρίσουν όλοι οι πολίτες και να είμαστε η έκπληξη των εκλογών, ώστε στη συνέχεια να δημιουργήσουμε δυναμική χιονοστιβάδας και να εκφράσουμε πολιτικά την πλειοψηφία των πολιτών που αποτελεί το κοινωνικό κέντρο.
Η Κοινωνία αξιών αυτοπροσδιορίζεται ιδεολογικά στον κεντρώο χώρο σε μια περίοδο που γνωρίζουν άνοδο τα άκρα. Πώς μπορεί το πολύπαθο κέντρο να επανέλθει στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, να ξαναγίνει ελκυστικό για τους πολίτες, ιδίως μέσα από λιγότερο «διαφημισμένες» κινήσεις όπως η δική σας;
Οι πολίτες πάνε προς τα άκρα λόγω της έλλειψης αξιόπιστης εναλλακτικής επιλογής. Θέλουν το νέο αλλά κάθε νέο δεν σημαίνει και αξιόπιστο ή καλύτερο από το παλιό. Πιστεύουμε ότι η Κοινωνία αξιών διαθέτει αυτό που η κοινωνία με αγωνία αναζητά.
Πρώτον, δεν πιστεύουμε στον κομματισμό και τους επαγγελματίες πολιτικούς. Για εμάς η πολιτική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Δεύτερον, ανήκουμε στο Κοινωνικό Κέντρο. Δεν πιστεύουμε στις ξεπερασμένες ιδεολογίες. Η δική μας σύγχρονη μετα-ιδεολογία έχει ως πρόσταγμα τον άνθρωπο-πολίτη, την κοινωνία και τις ανθρώπινες αξίες. Αξιοποιεί τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές, την επιστημονική εφαρμοσμένη γνώση και απαντά στις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες. Εξασφαλίζει την ανθρωποκεντρική και κοινωνική αποστολή της Δημοκρατίας, της Πολιτείας και της Οικονομίας. Τρίτον, διαθέτουμε ένα εθνικό, συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο που αποτελείται από οραματικές και ρεαλιστικές προτάσεις για ριζικές και εναρμονισμένες αλλαγές παντού, με σκοπό τη θεσμική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. Τέταρτον, πιστεύουμε ότι σε τούτη την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα απαιτείται μια υπερκομματική διακυβέρνηση με τους πιο άξιους και έντιμους που διαθέτει ο Ελληνισμός.
Με την ιδιότητα και του καθηγητή Management και Ανθρωπίνων Πόρων, ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του σημερινού Έλληνα ηγέτη για να βοηθήσει ουσιαστικά τη χώρα και τους πολίτες της;
Πρώτον, να διαθέτει αξίες και κυρίως ακεραιότητα, φρόνηση, αυθεντικότητα και ταπεινότητα, (όπως ο Μαντέλα), τις οποίες να έχει επιδείξει στην επαγγελματική και κοινωνική του διαδρομή. Δεύτερον, να έχει ως προτεραιότητα το κοινό καλό και το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό ή το προσωπικό. Τρίτον, να μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να εμπνεύσει, να ενώσει και να τους οδηγήσει στην κοινή εθνική προσπάθεια. Τέταρτον, να διαθέτει διοικητικές ικανότητες (μάνατζμεντ), όπως στρατηγικός σχεδιασμός, έλεγχος, επιλογή συνεργατών, λήψη αποφάσεων κ.λπ., οι οποίες αναπτύσσονται μέσα από πολύχρονη εμπειρία και είναι απαραίτητες για την υλοποίηση των οραμάτων και την επίτευξη αποτελεσμάτων για το κοινό καλό. Το πιο κρίσιμο όμως θεωρώ ότι ο ηγέτης πρέπει να θέλει και να μπορεί να δημιουργεί ηγετικές ομάδες με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Σήμερα, έχουμε ανάγκη από ηγεσία και όχι από έναν ηγέτη.
Τα σκάνδαλα στις προμήθειες των εξοπλισμών και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήρθαν να επαληθεύσουν τη οικονομικοπολιτική διαπλοκή που επί δεκαετίες ταλαιπωρεί τη χώρα. Πώς μπορεί επιτέλους να επέλθει η διαφάνεια στις σχέσεις κράτους – επιχειρείν;
Η Κοινωνία αξιών έχει συγκεκριμένη πρόταση για μια ενιαία αρχή και για μέτρα ριζικής πάταξης της διαφθοράς, κυρίως μέσω προληπτικών μηχανισμών ελέγχου και κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου. Πάντως, η σύγχρονη τεχνολογία και οι βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών, αν έχουμε τη βούληση, μας επιτρέπουν να μειώσουμε τη διαφθορά στο ελάχιστο. Σήμερα απουσιάζουν η βούληση, η ικανότητα και τα μέσα. Θεωρώ ότι η διαφθορά και η παρανομία, όπως η φοροδιαφυγή, αποτελούν εθνική ασθένεια που εμποδίζουν την αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία των οργανισμών, την υγιή επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και, επιπλέον, δημιουργούν τεράστιες κοινωνικές αδικίες.
Η σημερινή ελληνική κοινωνία, των καθημερινών αυτοκτονιών, των κρατούμενων ή υπόδικων επιχειρηματιών, των ανέργων και των απλήρωτων εργαζομένων, μπορεί να ορθοποδήσει; Τι χρειάζεται για να ανατραπεί αυτό το ζοφερό σκηνικό;  
Εδώ που φτάσαμε χρειαζόμαστε ένα εθνικό συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο θεσμικής και οικονομικής ανασυγκρότησης με βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες δράσεις και με κύριους πυλώνες την ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, την αντιμετώπιση της ανεργίας με άμεσες δράσεις, την υποστήριξη της εγχώριας παραγωγής, της υγιούς επιχειρηματικότητας και των εξαγωγών, την αντιμετώπιση της φτώχειας, την πάταξη της φοροδιαφυγής και ανάλογη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Χρειάζεται σχεδιασμός και άμεση υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων κυρίως σε υποδομές, αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουριστική κατοικία, μαρίνες και τουριστικές υπηρεσίες, με χρηματοδότηση Δημοσίου και ιδιωτών και της ΕΕ. Χρειαζόμαστε άμεσα και στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένα πολίτης χωρίς να ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες στέγασης, τροφής, υγείας, παιδείας κ.λπ. Προϋπόθεση αυτών, βεβαίως, είναι η μείωση του χρέους από τους δανειστές και η μετατροπή του σε αναπτυξιακό κεφάλαιο για τη χρηματοδότηση των προηγούμενων. Πέραν αυτών, χρειαζόμαστε να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Ως πολίτες ν’ αποκτήσουμε ανεξάρτητη και ορθολογική πολιτική σκέψη, να αξιολογούμε τους πολιτικούς και τις πολιτικές με γεγονότα και αποτελέσματα και να κάνουμε σωστές πολιτικές επιλογές για το ατομικό και το κοινό καλό βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, πέραν των ιδεοληψιών και των συναισθηματισμών. Χρειάζεται να μετατραπούμε από ιδιώτες σε πολίτες, ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να συμμετέχουμε στα κοινά.
Πηγή: Περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, τεύχος 229, 6 Μαρτίου 2014:   http://www.epikaira.gr/zine/86481

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Labels

protagon.gr tovima.gr Ελλάδα ethnos.gr news.kathimerini.gr εκλογές σχόλια kathimerini.gr real.gr μνημόνιο Άρθρο κρίση τρόικα naftemporiki.gr koutipandoras.gr Έλληνες Ευρώπη ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση Παπαδήμου tanea.gr Ελληνικό χρέος Κυβέρνηση Μπάστας Χάρης Οικουμενική κυβέρνηση ελληνική πολιτική πολιτικοί Ελευθερία Ελληνική κυβέρνηση ΙόΦ ελληνικά κόμματα οικονοµική κρίση οικονομική κρίση χρεοκοπία Έλληνας Αλέξης Τσίπρας Ευρωζώνη Λαός Νοέμβριος Οκτώβριος Πολιτικό Σύστημα Πολιτικός Σχολιασμός δραχμή Axileas Arslanoglou Άνγκελα Μέρκελ Αθήνα Αλήθεια Γνώμη ΔΝΤ Ελληνική Ερευνητής συγγραφέας Ευάγγελος Βενιζέλος Θέση ΝΔ Σύνταγμα έξοδος Ελλάδας από ευρώ αρθρογραφία ευρώ κόμματα Eurogroup FaceBook PSI protothema.gr Αγώνας Αμερική Αρχηγός Γιώργος Παπακωνσταντίνου Δεκέμβριος Ελληνικό Ζυγισε και Αποφασισε Κόμμα Ολυμπιακοί αγώνες Λονδίνο Πολίτης Σαμαράς Χαράλαμπος Μπάστας Χρυσή Αυγή Χρόνος βουλή δημοκρατία δημοσκοπήσεις ελληνικά προιόντα οικονομία πετρέλαιο Champions League Irene Maria Billines Siemens Tasos Fantis Άννα Διαμαντοπούλου Έλληνες πολιτικοί Έξοδο Όνειρο Α. Σαμαρά ΑΟΖ Βιασμός ΓΑΠ Γνώση Δανεισμός Δημοψήφισμα Δημόσιο Δρόμος ΕΟΠΥΥ Ελπίδα Ενωμένη Κίνησις Ελλήνων Εργασία Ευχές Ηγέτης Θυσία Κάλπη Καθημερινή Κοινωνία αξιών Κωνσταντίνος Μανίκας Κόμματα. Λονδίνο Λόγια Λόγος Ξένια Μακρή Πλούταρχος Πολιτική Πολιτισμός Πρόδρομος Θεοδουλίδης Σήμερα Σταμάτης Σπανουδάκης Συμφωνία Συνέντευξη Σχέδιο Τουρκία Χριστούγεννα Ψήφος αριστερά βία διαδίκτυο δικομματισμός εκπαίδευση ελληνική αξιοπρέπεια επεισόδια κι όμως παράγει κούρεμα ομολόγων μαθητής μεταρρυθμίσεις νηστεία παιδεία παρέλαση τράπεζες υγεία φοροδιαφυγή όνειρα 1940 2012 25 Μαρτίου 26η Οκτωβρίου ARTE Aristotelis Tsagkarogiannis Bostanistas.gr Buzzfeed Casus Belli CiTY Costa Concordia Deep Purple Democracy Dimitris Chatzidoukas European Alternatives Exit polls Facebook! Google hangout Imperial College NHS Trust Jon Lord Manolis Petropoulos Nektaria Stamatopoulou Paul Krugman Real News Social media Sofia Karagianni Twitter Wall Street Journal Youtube ZDF ethnos.grκυβέρνηση euro2day.gr google +1 harta.gr imerisia.gr left.gr marketingconsultant.gr moirasou.blogspot.gr newsbeast.gr offshore sport.gr tweeter www.kathimerini.gr Άγιον Όρος Άγχος Άδωνι Γεωργιάδη Άκης Τσοχατζόπουλος Άλωση της Πόλης Άνκελα Μέρκελ Άποψη Άρνηση Έθνος Έλληνας μειονοτικός Έμφυλες Ταυτότητες Ένωση Ήλιο Όμορφες στιγμές Ώρα ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΝ. ΕΛΛ ΑΠΟΕΛ Αέριο Αίμα Αγαθό Αγωνιστής Αδιέξοδο Αιγαίο Αλλαγή Ανάδελφο Αναγέννηση Ανδρέας Λοβέρδος Ανοχή Αντίσταση Αντιρατσιστές Αντώνης Σαμαράς Απαγορευμένη Εκπαίδευση Απελευθέρωση Ιωαννίνων Αποκάλυψη Αποστολή Αποτέλεσμα Αποτελέσματα εκλογών Αποτροπή Αποφασίζω Απόψεις Αρχή Αττικόν Αυγουστός Αύγουστος Βήμα Βαξεβάνης Κώστας Βασίλη Μαρκεζίνη Βασίλης Κολώνας Βιομηχανία Βλαντιμίρ Πούτιν Βουλή. Βούλα Παπαχρήστου Γ. Παπανδρέου ΓΣΕΕ Γέλιο Γαλλία Γερμανία Γερμανίας Γερμανοί Γερμανοί βουλευτές Γιάννη Μπαξεβάνη Γιάννης Στουρνάρας Γιάννης Χατζάκης Για την Ελλάδα τώρα Γιώργος Κατίδης Γιώργος Παπανδρέου Γκατζογιάννη Γκρίνια Γλώσσα Γλώσσα του Σώματος Γρίβας Γραμματέας Γυναίκα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δάσκαλος Δέσμευση Δήμαρχος Δίστομο Δείξε Δημήτρη Μπουραντά Δημήτρης Λιγνάδης Δημοκρατία στην Ελλάδα Δημοσιογράφος Δημόσιος Διάλογος Διακυβέρνηση Διαλογισμός Διαφορά Διεκδίκηση Δικαιοσύνη Διχασμός Δολάριο Δραπετσώνα Δυτικός κόσμος Δωράκι Δόμνα Σαμίου Δόξα Δύναμη Δύσκολες στιγμές Ε.Α.Μ. Ε.Ε ΕΝ.Κ.Ε ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΡΤ Είδηση Εγωισμός Εγωκεντρισμός Εγωπάθεια Εγώ Εθνική Ενότητα Εκδοτης Εκδότης Εκλογή Ελένη Ελένη Ανθοπούλου Κουτσίδου Ελλάδας Ελλάς Ελληνικά Πανεπιστήμια Ελληνική Πρόταση Ελληνική κουζίνα Ελληνικό καλοκαίρι Ελληνικός Εμείς Ενημέρωση Ενωμένη Κίνηση Ελλήνων Εξουσία Επικοινωνιακό Επικοινωνιολόγος Επιστολή Επιτελείο Επιτροπή Επιτυχία Εποχή Εργατική Εσύ Ευάγγελος Μαζάρης Ευρωομόλογο Ευρωπαϊκή Εχθροί Ζήμενς Ζορμπάς Ζυγίζω Ζωή Ηγούμενος Εφραίμ Ηθική Θάλασσα Θέμα Θέμης Σαρανταένας Θεσμοί Θεσμός Θετικές προθέσεις Θεός Θυμήσου Ι.Μ. ΙΚΕΑ Ιδεολογία Ιδεολογικό Ισοτιμίες Ισπανία Ιστορία Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής Ιστοσελίδας Ισότητα Ιταλία Ιωάννης ό Φίλος Κέρδος Κίμων Κουλούρης Κίνημα της Πατάτας Καζαντζάκης Καημός Καθήκον Καθημερινότητα Καλαμαράς Αντώνης Καρακούσης Καραμανλής Κωνσταντίνος Καρδιά Καταγγελία Κατερίνα Μουτσάτσου Κοινωνία Κοινωνίας αξιών Κομισιόν Κομπλιμέντο Κουλτουριάριδες Κρις Σπύρου Κυπριακό Κόμπλεξ Κόσμος Κύπρος Κώστας Χατζηδάκης ΛΑΟΣ Λάθη. Εμπειρίες Λάθος Λίλιαν Γκλας Λαπαβίτσας Λιβόρνο Ντε Φάλκο Λογοτέχνες Λουκά Παπαδήμου Λουκάς Παπαδήμος Λούκα Κατσέλη Λυρτσογιάννης Λύση Μ.Μ.Ε. ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΙΜΙΤΑΚΗΣ Μάθιου Νίμιτς Μάριος Καρακατσάνης Μάριου Αραβαντινού Μάρκετινγκ στην οικογενειακή επιχείρηση Μάρτιν Φόρντ Μάρτιος Μέλλον Μέρκελ Μήνας Μήνυμα Μαγείρεψε Μαγνητισμός Μακεδονία Μακεδονικό Μανιφέστο Μανώλη Μαυροματάκη Μαρία Μαυρίδου Καλούδη Μαρία Σολομού Μειονότητα Μεσογειακή διατροφή Μεϊμαράκη Μητσοτάκη Μιλανέζε Μισθοί Μισθός Μνημόνιο 3 Μπαράκια Μπερλουσκόνι Μπουτάρης Μπρέχτ Μυαλό Νέα Δημοκρατία Νίκη Νίκος Βούτσης Νεολαία Νικολάκης Νικόλαος Νημάς Νομισματική Νοοτροπία ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ Οικογένεια Οικονομία της τεχνολογίας Οικονομια Οικονομικά Ολάντ Ομιλία Ομορφάντρας Οργή Ορθοδοξία Οφειλέτες Π. Κουρουμπλής ΠΓΔΜ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Πάτρα Πέτρος Δούκας Πίστη Πίτσος Παγκόσμια Κρίση Παγκόσμια ημέρα Προσώπων με Αναπηρία Παιδεία. Πανεπιστήμιο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Παράδειγμα Παρακμή Παραμύθια Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου Πατέρας Φιλόθεος Φάρος Πατρίδα Πατριωτική Αναγέννηση Πληροφορία Πολίτες Πολιτισμό Πορεία Πράξη Προεκλογική περίοδος Προσευχή Προσεχώς Προσκλητήριο Προσοχή. Επιλογή Πρωθυπουργός Πρωτομαγιά Πρόδρομου Θεοδουλίδη Πρόεδρος Πρόοδος Ρήξη Ραφαέλα Παπαδοπούλου Ρεπουμπλικανοί Ρομαντισμό Ρωσία ΣΥΡΙΖΑ Σίμου Κεδίκογλου Σαρακοστή. Σαρκοζί Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Σημαία Σημαντική δουλειά Σκοπιανό Σκοπιμότητα Σκοτάδι Σκουριές Στρατηγός Συμφέροντα Συνείδηση Σχολείο Σύριζα Σώμα Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Τάκης Σπυριδάκης Τέλος Τακτ Ταξικό Τιμή Τουρισμό Τούρκοι Τσάβεζ Υπηρεσίες Υφήλιος Φασισμός Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Φιλιέττα Μιχαλακάκου Φλέρτ Φορολογική μεταρρύθμιση Φραγκφούρτη Φροσελίνα Μπαχαρίου Φτηνά Φως Φόροι Χίος Χαλκιδική Χαράλαμπος Μπάτσας Χειρουργός Ουρολόγος Χρήστος Παπουτσής Χριστιανισμός Χριστόφορος Παπακαλιάτης Χύμα Χώρο Ψέματα Ψεύτη άνθρωποι έγκλημα έκθεση ΙΟΒΕ έμπνευση ίντερνετ αγορά εργασίας αθλητικό νομοσχέδιο ακτιβισμός αλήθειες για την οικονομία αναξιοπιστία ανασφάλιστοι εργαζόμενοι ανεργία ανθέλληνες ανταλλαγή χρέους απεργία αποδυνάμωση κομμάτων αποκρατικοποιήσεις απολύσεις βιβλία βουλευτές γιαούρτωμα γιορτές δανειστές Ελλάδας δασκάλα δημοσιογράφοι δημόσιο χρέος δημόσιος τομέας διάσωση Ελλάδας διαδήλωση διαπραγμάτευση διαφήμιση δικαιώματα δοκιμασία εγκληματικότητα εθνική συνεννόηση ειδήσεις εκδόσεις εκκλησία εκταμίευση 6ης δόσης ελληνικά κοιτάσματα ελληνική οικονομία ελληνικό κράτος επαγγελματίες πολιτικοί επαγγελματική επαρχία επιμήκυνση επιχείρηση εργαζόμενοι εφαρμογή νόμων ηθοποιός ιδιωτικός τομέας κατάρρευση καταθέσεις καταστροφή κατώτατος μισθός κοινωνική δικτύωση κοινωνικός ρατσισμός λίστα Λανγκάρντ λαχανόκηπος στην ταράτσα λιτότητα μεταβατική κυβέρνηση μεταδικτατορική Ελλάδα μετανάστες μισθοί Ελλάδας μόδα νέα κυβέρνηση νέοι ντιμπέιτ οικονομικά μέτρα οικονομική συμφωνία παλιό μπακάλικο πανελλαδικές εξετάσεις παραοικονομία πατάτες πλουτοκράτης πνευματικά δικαιώματα ποδόσφαιρο πολιτικό πορείες πραξικόπημα προβοκάτορες προκήρυξη δημοψηφισμα προπαγάνδα προσούτο πρωθυπουργοποίηση πρωθυπουργό πυρκαγιές ρατσιμός ρατσισμός ρεαλισμός σαρακοστή σκουπίδια στρατιωτική θητεία συγκέντρωση ΠΑΜΕ συμπόνια σχολικά βιβλία τελεσίγραφο τι είναι εθνικό το πρόσωπο της χρονιάς φάρμακα φαγητό φιλανθρωπικό έργο φορολογία φορολόγηση φυσική φυσικό αέριο χασίς χρέη χρυσός ψηφοφορία

Ενημέρωση

www.hellinika.gr

www.hellinika.gr

Ηλεκτρονικός Ψηφιακός Κατάλογος

με άλλη ματιά

Blog Archive