Τρίτη, Μαΐου 20

Χαράλαμπος Μπάστας: Αποτελέσματα εκλογών. Κι έφτασε η στιγμή που φοβόμουν.

  • Ο Μπάστας δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Χρονολόγιό του χρήστη Ζυγισε και Αποφασισε.
     
    Αποτελέσματα εκλογών.
    Πρώτη εβδομάδα.

    Κι έφτασε η στιγμή που φοβόμουν.
    Η στιγμή που θα πρέπει και εγώ σαν γήινος , να γράψω κάτι γι αυτό που συνέβη και που για εμένα ήταν κάτι πολύ φυσιολογικό , σε αντίθεση με κάποιους άλλους, που θα ονομάσουν για μια ακόμα φορά τον λαό πρόβατα και φοβισμένο.
    Την ονομάζω στιγμή που φοβόμουν επειδή θ’ αναγκαστώ να αναφερθώ στα φαινόμενα επώνυμα και είναι πράγματι φαινόμενα αυτά που συμβαίνουν, αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια.

    Πρώτο φαινόμενο είναι αποδοχή των μνημονικών υποψηφίων και μάλιστα η παρατήρηση της τοπικής διαμάχης μεταξύ τους σε πάρα πολλές περιοχές, με τους αντιμνημονικούς χωρίς πολλές συμμετοχές με υποψηφιότητες.
    Η παρουσία των νέων κομμάτων χωρίς μεγάλη χρονική προβολή στα τηλεοπτικά πάνελ και η δικαιολογία αυτών, πως δεν πιστεύουν στην συμμετοχή ενός κόμματος με έδρα στην Αθήνα στα τοπικά προβλήματα μιας περιοχής.
    Ναι , το άκουσα κι αυτό από νέο κόμμα, που η πρώτη του εκπροσώπηση σε πάνελ συζήτησης για την εξέλιξη των εκλογών, ήταν από ένα γάργαρο ρυάκι, που εύκολα και με τσαμπουκά του αρσενικού το σιώπησε ένας καλά εκπαιδευμένος άλλος παλιός πολιτικός.

    Τα ίδια πρόσωπα σχεδόν παντού, αλλάζοντας μόνο την κομματική τους ταυτότητα κάποιοι σε ανεξάρτητη μορφή, από την συγκεκριμένη πολιτική υποστήριξη που ειχαν. Αλλά ποιος τα μασάει αυτά ;
    Είδαμε διασπάσεις συνδυασμών με κόντρες μεταξύ πρώην Δημάρχων και πρώην αντιδημάρχων.
    Πολλά είδαμε που όμως δεν είναι τα πραγματικά φαινόμενα .
    Πάμε στα πραγματικά φαινόμενα λοιπόν.

    Πάμε στην Αθήνα .
    Καμίνης Γιώργος με 21,06% από 28,28% που είχε στις προηγούμενες Δημοτικές, μα συγκρίνοντας το αποτέλεσμα με αυτό των βουλευτικών του 2012 με 16.00%, διαπιστώνεις αύξηση.
    Εδώ η επιλογή της Ν. Δημοκρατίας με την επιλογή του ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ είναι εσκεμμένη για να βοηθήσει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ .
    Έτσι θα δεις ένα ποσοστό της ΝΔ 16.92% από 34,97% που είχε το 2010 και 30% στις βουλευτικές του 2012.
    Το 7,10% του Κακλαμάμη που έλαβε , ακόμα κι εάν το προσθέσεις στον κ. Σπηλιωτόπουλο, δεν συμπληρώνει τα ποσοστά που θα έδιναν ένα δυνατό αποτέλεσμα στη ΝΔ.
    Από την άλλη βλέπεις μια σημαντική άνοδο της Χ.Α και το ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί τον Δήμο για να δείξει πως φέρνει την αλλαγή με αποτέλεσμα να περνά στο δεύτερο γύρω.
    Θα μου πείτε που είναι το φαινόμενο;

    Τοποθετήστε τώρα τις κινήσεις.
    Η Ν.Δ αποσύρει κατά κάποιο τρόπο την δύναμή της για να ενισχύσει την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό που εκφράζει το παράπονο της χασούρας από την όλη υπόθεση συνεργασίας με την κυβέρνηση.
    Ταυτόχρονα δεν θα είναι η ίδια χαμένη ως πολιτική δύναμη εάν υπερισχύσει το ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη αναμέτρηση.

    Τώρα πως το καταφέρνει αυτό παραπλανώντας τους ψηφοφόρους και ωθώντας τους σε αυτό το αποτέλεσμα.
    Εδώ θα παίξει το παιχνίδι του η προφυλάκιση των μελών της ΧΑ από την κυβέρνηση .
    Όλοι γνωρίζουν ότι η δύναμη της ΧΑ είναι από την Κεντροδεξιά πλευρά και του ΣΥΡΙΖΑ από την κεντροαριστερή πλευρά. Οπότε θίγοντας το αίσθημα δικαιοσύνης της κεντροδεξιάς πλευράς , στρέφεις εναντίον σου το εκλογικό σώμα, ενώ ταυτόχρονα έχεις και τις εφεδρείες σου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες όπου είναι δικό σου μέρος κατά πλειοψηφία.
    Αποτέλεσμα με ένα σπάρο δυο τρυγόνια.
    Έχοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες άπραγους όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καταφέρνεις να τους κρατήσεις στο χαμηλό 3,56% από το 6% που είχαν λάβει στις βουλευτικές .
    Χαρίζεις το 16,12% στην ΧΑ από το 7% που είχαν στις βουλευτικές και το 5,26% που είχε το 2010.
    Εάν το κοιτάξουμε και σαν αποτέλεσμα Αττικής , περίπου τα ίδια θα διακρίνουμε, με μια πιο μικρή πτώση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Πάμε τώρα από την κεντροαριστερή πλευρά.
    Εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα καθώς οι αριστεροί ενισχύουν το ΣΥΡΙΖΑ . Το 13,74% πάει στο 7,41% που είχε ο αριστερός Σοφιανός, προσθέτοντας ποσοστά στον Σακελλαρίδη 20% από 5,8% που είχε λάβει η προτεινομένη του ΣΥΡΙΖΑ το 2010. Φυσικά εδώ έχουν προστεθεί και ψήφοι από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που δεν ενισχύουν πλέον το πρώην κεντροαριστερό κόμμα τους και εκείνο έχει την υποστήριξη πλέον και τον κεντροδεξιών ψηφοφόρων για να υπάρχει εν ζωή ως κόμμα και να υποστηρίζει την ύπαρξη του δίπλα στην ΝΔ για την στήριξη της κυβέρνησης.

    Έτσι θα διαπιστώσουμε ότι σε πολλές περιοχές που θέλει η ΝΔ να πάρει την έδρα , την ΧΑ να απέχει από την εκλογική εκεί αναμέτρηση καθώς και την ολοκληρωτική αποχή στις Δημοτικές εκλογές των Ανεξάρτητων Ελλήνων από επικίνδυνα σημεία που θα δημιουργούσαν πρόβλημα στην ΝΔ.

    Εδώ θα δούμε και ένα άλλο παιχνίδι όμως με τις λεγόμενες γκάφες ή κακές επιλογές .
    Ένα παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ όλα τα προγνωστικά το δίνουν μπροστά , αυτή την πρώτη εβδομάδα δεν έδειξε καμία διαφορά από την θέση που είχε στις εκλογές του 2012.

    Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιμνημονικό κόμμα, που όσο πάει και θέτει προϋποθέσεις , σαν να λέμε νε μεν αλλά και με την αμετακίνητη θέση υπεράσπισης των αλλοδαπών, που γνωρίζει ότι έτσι παρουσιάζει ένα μη πατριωτικό πρόσωπο, βάζει σε υποψίες ακόμα και τον πιο ανυποψίαστο.
    Είναι κάτι σαν το ΚΚΕ, που παραμένει αιώνια στο περίπου 6% και όταν του λένε να συμμετέχει σε κυβερνητική αριστερή αντιμνημονική συνεργασία, λέει πως δεν θέλει να κυβερνήσει .

    Φανταστείτε ότι όλα αυτά τώρα τα μελετούν και τα σχεδιάζουν μήνες πριν, κατευθύνοντας την ψήφο μας .
    Εάν κάτσει κάποιος και μελετήσει τα αποτελέσματα και άλλων περιοχών , θα συναντήσει ακόμα περισσότερα παιχνίδια.
    Κι εδώ θα ρωτήσει κάποιος γιατί να ψηφίζουμε και η απάντηση μου θα είναι, πως πρέπει κάποια στιγμή να βάζουμε τον στοχασμό μπροστά από κάθε πράξη μας και τότε θα βρούμε το γιατί και το τι πρέπει να ψηφίζουμε. Τότε θα έχουμε βρει και τον τρόπο να δικάζουμε όσους μας έχουν συμπεριφερθεί άδικα.
    Ας στραφούμε σε έντιμες συμπεριφορές κομμάτων με ειλικρίνεια, άσχετα εάν δεν μας αντιπροσωπεύουν 100%.
    Να ψηφίζουμε κόμματα που έχουν να παρουσιάσουν πρόγραμμα και όχι αυτά που λένε ότι βγήκαν για να έχει κάτι να ψηφίσει ο κόσμος ως αντίδραση. Ναι μην σας κάνει εντύπωση, το άκουσα κι αυτό σε μια συνέντευξη ενός προέδρου νέου κόμματος, που δεν έχει ακόμα κάνει ούτε το πρώτο συνέδριο και ονόμαζε τον εαυτό του πολιτικό ηγέτη.
    Ο ίδιος που υπερηφανευόταν πως συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του πρώην πρέσβης, χωρίς να γνωρίζει ότι τις μεγάλες ρεμούλες τις έχουν κάνει και τις κάνουν οι Ελληνικές πρεσβείες και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί.
    Είναι ένα θέμα που δεν θα ακούσετε κανένα κόμμα να θίγει είτε είναι αριστερό είτε δεξιό .
    Μα πιστέψτε με έχει πολύ ζουμί εκεί για να το αγγίξουν.
    Ένα θα σας πω μόνο, πως εργάζονται μέσα στις πρεσβείες μας ως υπάλληλοι, όλες οι εθνικότητες, ακόμα και Τούρκοι. Αυτό ειναι το πιο απλό που συμβαίνει.

    Χαράλαμπος Μπάστας
    Ιδρυτής και πρόεδρος
    Ενωμένη Κίνηση Ελλήνων.
    ( ΕΝ.Κ.Ε )
    Ερευνητής συγγραφέας.


Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *