Πέμπτη, Μαΐου 22

Για έναν καλύτερο κόσμο.Για έναν καλύτερο κόσμο.

Θυμάμαι πως η δασκάλα μας στο Δημοτικό σχολείο , μας έλεγε πως έπρεπε να μάθουμε γράμματα για να έχουμε καλό μέλλον.
Τους πατεράδες μας να λένε, πως πρέπει να δουλεύουμε για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.
Τις μανάδες μας αργότερα να δικαιολογούν την ανάγκη να εργαστούν κι αυτές για μια πιο εύκολη ζωή.

Μεγαλώνοντας, εργαστήκαμε κι εμείς για να βοηθήσουμε την οικογένειά μας να έχει ένα καλό μέλλον.
Ζητούσαμε τα ένσημά μας, για να έχουμε μια καλή σύνταξη.
Υπηρετήσαμε την πατρίδα μας να είναι ανεξάρτητη.
Κάναμε οικογένεια και αποκτήσαμε παιδιά που επιδιώξαμε να είναι χρήσιμα στην κοινωνία.
Ακολουθήσαμε όλους τους νόμους και καταδικάζαμε κάθε παρανομία.

Πιστέψαμε σε κυβερνήσεις, νομίζοντας ότι κοιτούσαν το συμφέρον της πατρίδας μας.
Και έτσι περνούσε ο καιρός, πάντα για ένα καλύτερο μέλλον.
Για να πω την αλήθεια πιστεύω δεν θα αλλάζαμε γνώμη εάν δεν μιλούσαν κάποιοι για κυβερνήσεις που τα έτρωγαν.
Δεν θα αλλάζαμε γνώμη αν δεν υπήρχε τόση οικονομική δυσκολία.
Εάν δεν ήταν πλέον απαραίτητο να εργάζονται όλοι στην οικογένεια, για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες επιβίωσης.
Ίσως να μην δίναμε σημασία εάν δεν χτυπούσε αυτή η κατάσταση εμάς και όλους τους άλλους γύρω μας.
Όλοι τότε μίλησαν για πολιτικές αλλαγές που θα έφερναν ένα καλύτερο αύριο.
Βλέπαμε μετανάστες να κατακλύζουν την πατρίδα μας για ένα δικό τους καλύτερο αύριο και κάποιοι να τους υπερασπίζονται για ένα καλύτερο ( όπως έλεγαν ) κόσμο.
Βλέπαμε να χαμηλώνουν τις βάσεις στα πανεπιστήμια για να γίνουν επιστήμονες τα παιδιά μας, μετατρέποντάς τα αργότερα σε τεμπέληδες της καφετέριας ή σερβιτόρους και μπάρμαν.
Την ενεργεία για τους Έλληνες να φτάνει σε ανώτατα σημεία και οι μετανάστες από όλα τα κράτη να μαστίζουν τον τόπο, έχοντας και ζητώντας εργασία.
Ήθελαν έναν καλύτερο κόσμο , αγνοώντας ότι ο δικός μας κόσμος χειροτέρευε.
Οι νέοι μας ως επιστήμονες περίμεναν διορισμό και θεωρούσαν απαξιωτικό να εργαστούν οπουδήποτε αλλού εκτός από καφετέριες ή μπαράκια.
Οι μετανάστες έτσι κάλυπταν όλες τις θέσεις εργατών που αδιαφορούσαν να θέλουν ως εργασία οι νέοι μας.
Δεν ακούμε πλέον Ελληνικά μέσα στο μετρό και λεωφορεία και μας έρχονται όλα αυτά που μου έλεγαν κάποτε κάποιοι, για καλύτερη ζωή μας.
Ξεθόλωσε το τοπίο γύρω μας και διακρίναμε αυτό που ποτέ δεν είχαμε δει.
Όλα ήταν προγραμματισμένα.
Δεν θα μπορούσε κάποιος να μην τα διακρίνει αν έδινε λίγο προσοχή.
Και να φανταστείς ότι όλα αυτά λειτουργούσαν με την δικαιολογία ενός καλύτερου αύριο..
Η Γεωργία και η κτηνοτροφία ήταν κατευθυνόμενη ώστε μετά από ένα χρονικό διάστημα να έχουμε μόνο εισαγωγές στην πατρίδα μας.
Τα εργοστάσια έκλειναν το ένα μετά το άλλο και τα πολυκαταστήματα είχαν επενδύτες του εξωτερικού , ενώ ταυτόχρονα εξαγόραζαν όσους είχαν κατορθώσει κάτι μεγάλο έως εκείνη την ώρα.
Η ιδιωτική οικονομία είχε λάβει το χτύπημα και είχε καταρρεύσει αρκετά κι ο μόνος τομέας που είχε οικονομική δύναμη ακόμα , ήταν το δημόσιο.
Η λογική λέει ότι όταν θέλεις να εξισορροπήσεις μια κατάσταση ανάμεσα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , διευκολύνεις τον πεσμένο ιδιωτικό και χτυπάς τον δημόσιο που έχει ξεφύγει από τα όρια, με τις υπερβολικές προσλήψεις πελατειακού χαρακτήρα από τα κόμματα.
Αυτό όμως το κάνεις όταν θέλεις την εξυγίανση μιας κατάστασης. Όταν όμως θέλεις να καταστρέψεις ένα έθνος , πατάς στη δικαιολογία της εξυγίανσης του δημόσιου τομέα και χτυπάς ταυτόχρονα τον ήδη κατεστραμμένο ιδιωτικό τομέα.
Όλα φυσικά για ένα καλύτερο αύριο.
Με την δικαιολογία των μεγάλων μισθών που απολαμβάνουν οι τεμπέληδες ( όπως τους αποκαλείς) δημόσιοι υπάλληλοι που βάζουν το κράτος μέσα , χτυπάς και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα που δεν επιβαρύνουν καθόλου το κράτος.
Κλέβεις τους συνταξιούχους λέγοντας τους ότι δεν πρέπει να πάρουν όση σύνταξη έπαιρναν, χωρίς να τους εξηγείς ότι θέλεις να καλύψεις κλέφτες που σφετερίστηκαν χρήματα του δημοσίου. Δεν θες να τους βλάψεις επειδή είναι αυτοί που φέρεις ευθύνη για την παρουσία τους εκεί και θα χάσεις την εμπιστοσύνη του κόσμοι με τους ανθρώπους που έβαλες να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Είναι αυτοί που αποτελούν την οικονομική σου δύναμη ως κόμμα και αυτοί που θα σε βοηθού, όσο δεν τους δίνεις στον κόσμο για λιντσάρισμα.
Θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι αυτοί είναι που μοχθούν για το δικό σου καλύτερο αύριο και για έναν καλύτερο κόσμο.
Όλα αυτά φυσικά κάτω από την επίβλεψη των ξένον δυνάμεων με την δικαιολογία των δανείων.
Και τι δανείων;
Είναι από αυτά τα δάνεια που ούτε οι μαυραγορίτες δεν δίνουν.
Είναι από αυτά τα δάνεια που σε κρατούν μια ζωή χρεωμένο χωρίς να λογαριάζουν αν ζεις ή αν πεθαίνεις με αυτούς τους όρους αποπληρωμής.
Για να μην γράψω μια- μια όλες οι ορατές ατασθαλίες που υπάρχουν και δείχνουν ολοφάνερα ένα τεράστιο έγκλημα που μόνο οι προστάτες των λαών δεν το βλέπουν, θα αναρωτηθώ.
Οι πολιτικοί αυτού του τόπου τι κάνουν και δεν έχουν καμία Ελληνική λύση, αλλά ζητούν λύσεις από τους άλλους γι αυτό το καλύτερο αύριο;
Εδώ έχουμε το χειρότερο κομμάτι.
Καλά, οι ξένοι είναι ξένοι, οι δικοί σου όμως είναι προδότες και η προδοσία όταν συμβαίνει και δεν υπάρχει τιμωρία κάνει πολύ χειρότερα τα πράγματα.
Εκεί περιμένεις μια βοήθεια από αυτούς που φωνάζουν για το έγκλημα των διαχειριστών σου, αλλά όταν βλέπεις ότι είναι μόνο φωνές χωρίς έργα , σε πιάνει απελπισία.
Η αντιπολίτευση να συνωμοτεί με την κυβέρνηση, διευκολύνοντας εκλογικά αποτελέσματα.
Μετά φυσικά από μια εκλογική αναμέτρηση όλα θα είναι όπως πριν με φωνακλάδες βουλευτές να βρίζουν την κυβέρνηση και τον Λάο που θα είναι πάντα ο φταίχτης που τους ψήφισε .
Θα δεις να ξεφυτρώνουν κόμματα με κατακάθια άλλων κομμάτων ή κόμματα για να μαζέψουν ρεύματα διαμαρτυρίας με την δικαιολογία ύπαρξής τους , ότι δημιουργήθηκαν για να έχουν μια εναλλακτική λύσει οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι.
Θα δεις ποδοσφαιρικές μεταγραφές από το ένα κόμμα στο άλλο, λες και δεν υπάρχουν φυτώρια από τα ίδια τα κόμματα για φρέσκο και αγνό υλικό.
Θα διακρίνεις και το φαινόμενο από τους ίδιους τους ψηφοφόρους, να υπολογίζουν ένα κόμμα όταν περιέχει από αυτή την φάρα ανθρώπους , της γραβάτας και του μεγάλου χαμόγελου με πολυτελή αυτοκίνητα και σπίτια με πισίνες.
Θέλει τους πολιτικούς οικονομικά ευκατάστατους και ανοιχτοχέρηδες .
Θέλουν να διακρίνουν δύναμη χωρίς να υπολογίζουν ότι κανένας από αυτούς δεν θα τους την δώσει αυτή την δύναμη στα χέρια τους.
Κανένας από αυτούς δεν θα πιστέψει ούτε ποτέ θα υπερασπιστεί την δύναμη του κόσμου.
Δεν θα το κάνει από κακία, αλλά επειδή έτσι τον δίδαξαν από τα γεννοφάσκια του, ότι έτσι θα υπάρξει ο καλύτερος κόσμος κι ένα καλύτερο αύριο.
Και η ανακύκλωση θα υπάρχει όσο δεν σταματά οι ίδιος ο κόσμος αυτό το γρανάζι που μετακινεί τον δείκτη όπου δείχνει την ίδια πάντα ώρα, στο ίδιο πάντα σκηνικό με διαφορετικά χρώματα για να ξεγελά τον ψηφοφόρο.
Όλα αυτά πάντα για ένα καλύτερο αύριο.
Για έναν καλύτερο κόσμο , χωρίς να προσέχει κάποιος ιδιαίτερα, ότι όταν έρθει το αύριο δε θα έχει καμία διαφορά από το χθες.
Δεν θα υπάρχει ο καλύτερος κόσμος, όσο ο κόσμος δεν θέλει να δει ότι ο ίδιος θα τον αλλάξει και όχι οι συνηθισμένοι ύποπτοι.
Για εκείνους την επόμενη ημέρα, θα φταίει πάντα η κακή επιλογή των ψηφοφόρων.
Οι ψηφοφόροι θα αγωνίζονται πάντα για ένα καλύτερο αύριο ελπίζοντας ότι οι άλλοι θα φροντίσουν για το δικό τους καλό…
Θα πιστεύουν κάθε πολιτικό που θα τους λέει να στηριχτούν επάνω του και να του έχουν εμπιστοσύνη.
Οι ψηφοφόροι θα προσπαθούν πάντα να είναι νομοταγείς κι εργατικοί και πάντα για τους πολιτικούς θα είναι οι φταίχτες για κάθε κακό.
Σαν απόδειξη θα καλούν πάντα τους ψηφοφόρους να πληρώσουν τα σπασμένα.
Και μην ξεχνάμε ότι όλα πάντα με την υπόσχεση και την ελπίδα, πως θα έρθει ένα καλύτερο αύριο με έναν καλύτερο κόσμο.
Χαράλαμπος Μπάστας
Ιδρυτής και πρόεδρος
Ενωμένη Κίνησις Ελλήνων.
( ΕΝ.Κ.Ε )
Ερευνητής συγγραφέας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Labels

protagon.gr tovima.gr Ελλάδα ethnos.gr news.kathimerini.gr εκλογές σχόλια kathimerini.gr real.gr μνημόνιο Άρθρο κρίση τρόικα naftemporiki.gr koutipandoras.gr Έλληνες Ευρώπη ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση Παπαδήμου tanea.gr Ελληνικό χρέος Κυβέρνηση Μπάστας Χάρης Οικουμενική κυβέρνηση ελληνική πολιτική πολιτικοί Ελευθερία Ελληνική κυβέρνηση ΙόΦ ελληνικά κόμματα οικονοµική κρίση οικονομική κρίση χρεοκοπία Αλέξης Τσίπρας Ευρωζώνη Λαός Νοέμβριος Οκτώβριος Πολιτικό Σύστημα Πολιτικός Σχολιασμός δραχμή Axileas Arslanoglou Άνγκελα Μέρκελ Αθήνα Αλήθεια Γνώμη ΔΝΤ Ελληνική Ερευνητής συγγραφέας Ευάγγελος Βενιζέλος Θέση ΝΔ έξοδος Ελλάδας από ευρώ αρθρογραφία ευρώ κόμματα Eurogroup FaceBook PSI protothema.gr Έλληνας Αμερική Αρχηγός Γιώργος Παπακωνσταντίνου Δεκέμβριος Ζυγισε και Αποφασισε Κόμμα Ολυμπιακοί αγώνες Λονδίνο Πολίτης Σαμαράς Σύνταγμα Χαράλαμπος Μπάστας Χρυσή Αυγή Χρόνος βουλή δημοκρατία δημοσκοπήσεις ελληνικά προιόντα οικονομία πετρέλαιο Champions League Irene Maria Billines Siemens Άννα Διαμαντοπούλου Έλληνες πολιτικοί Έξοδο Όνειρο Α. Σαμαρά ΑΟΖ Αγώνας ΓΑΠ Γνώση Δανεισμός Δημοψήφισμα Δημόσιο ΕΟΠΥΥ Ελληνικό Ελπίδα Ενωμένη Κίνησις Ελλήνων Εργασία Ευχές Ηγέτης Κάλπη Καθημερινή Κοινωνία αξιών Κωνσταντίνος Μανίκας Κόμματα. Λονδίνο Λόγια Λόγος Ξένια Μακρή Πλούταρχος Πολιτική Πολιτισμός Πρόδρομος Θεοδουλίδης Σήμερα Σταμάτης Σπανουδάκης Συνέντευξη Σχέδιο Τουρκία Χριστούγεννα Ψήφος αριστερά βία διαδίκτυο δικομματισμός εκπαίδευση ελληνική αξιοπρέπεια επεισόδια κι όμως παράγει κούρεμα ομολόγων μαθητής μεταρρυθμίσεις νηστεία παιδεία παρέλαση τράπεζες υγεία φοροδιαφυγή όνειρα 2012 25 Μαρτίου 26η Οκτωβρίου ARTE Aristotelis Tsagkarogiannis Bostanistas.gr Buzzfeed Casus Belli CiTY Costa Concordia Deep Purple Democracy Dimitris Chatzidoukas European Alternatives Exit polls Facebook! Google hangout Imperial College NHS Trust Jon Lord Manolis Petropoulos Nektaria Stamatopoulou Paul Krugman Real News Social media Sofia Karagianni Twitter Wall Street Journal Youtube ZDF ethnos.grκυβέρνηση euro2day.gr google +1 harta.gr imerisia.gr left.gr marketingconsultant.gr moirasou.blogspot.gr newsbeast.gr offshore sport.gr tweeter www.kathimerini.gr Άγιον Όρος Άγχος Άδωνι Γεωργιάδη Άκης Τσοχατζόπουλος Άλωση της Πόλης Άνκελα Μέρκελ Άποψη Άρνηση Έθνος Έλληνας μειονοτικός Έμφυλες Ταυτότητες Ένωση Ήλιο Όμορφες στιγμές Ώρα ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΝ. ΕΛΛ ΑΠΟΕΛ Αέριο Αγαθό Αγωνιστής Αιγαίο Αλλαγή Ανάδελφο Αναγέννηση Ανδρέας Λοβέρδος Ανοχή Αντίσταση Αντιρατσιστές Αντώνης Σαμαράς Απαγορευμένη Εκπαίδευση Απελευθέρωση Ιωαννίνων Αποστολή Αποτέλεσμα Αποτελέσματα εκλογών Αποφασίζω Απόψεις Αρχή Αττικόν Αυγουστός Αύγουστος Βήμα Βαξεβάνης Κώστας Βασίλη Μαρκεζίνη Βασίλης Κολώνας Βιασμός Βιομηχανία Βλαντιμίρ Πούτιν Βούλα Παπαχρήστου Γ. Παπανδρέου ΓΣΕΕ Γέλιο Γαλλία Γερμανία Γερμανίας Γερμανοί Γερμανοί βουλευτές Γιάννη Μπαξεβάνη Γιάννης Στουρνάρας Για την Ελλάδα τώρα Γιώργος Κατίδης Γιώργος Παπανδρέου Γκατζογιάννη Γκρίνια Γλώσσα Γλώσσα του Σώματος Γρίβας Γραμματέας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δάσκαλος Δέσμευση Δήμαρχος Δίστομο Δείξε Δημήτρη Μπουραντά Δημήτρης Λιγνάδης Δημοκρατία στην Ελλάδα Δημοσιογράφος Δημόσιος Διάλογος Διακυβέρνηση Διαλογισμός Διαφορά Διεκδίκηση Δικαιοσύνη Διχασμός Δολάριο Δραπετσώνα Δρόμος Δυτικός κόσμος Δωράκι Δόμνα Σαμίου Δύναμη Δύσκολες στιγμές Ε.Α.Μ. Ε.Ε ΕΝ.Κ.Ε ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΡΤ Είδηση Εγωισμός Εγωκεντρισμός Εγωπάθεια Εγώ Εθνική Ενότητα Εκδοτης Εκδότης Εκλογή Ελένη Ελένη Ανθοπούλου Κουτσίδου Ελλάδας Ελληνικά Πανεπιστήμια Ελληνική Πρόταση Ελληνική κουζίνα Ελληνικό καλοκαίρι Ελληνικός Εμείς Ενημέρωση Ενωμένη Κίνηση Ελλήνων Εξουσία Επικοινωνιακό Επικοινωνιολόγος Επιστολή Επιτελείο Επιτυχία Εποχή Εργατική Εσύ Ευάγγελος Μαζάρης Ευρωομόλογο Ευρωπαϊκή Εχθροί Ζήμενς Ζορμπάς Ζυγίζω Ζωή Ηγούμενος Εφραίμ Ηθική Θάλασσα Θέμα Θέμης Σαρανταένας Θεσμοί Θεσμός Θετικές προθέσεις Θεός Θυμήσου Θυσία Ι.Μ. ΙΚΕΑ Ιδεολογία Ιδεολογικό Ισοτιμίες Ισπανία Ιστορία Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής Ιστοσελίδας Ισότητα Ιταλία Ιωάννης ό Φίλος Κέρδος Κίμων Κουλούρης Κίνημα της Πατάτας Καζαντζάκης Καημός Καθήκον Καθημερινότητα Καλαμαράς Αντώνης Καρακούσης Καραμανλής Κωνσταντίνος Καρδιά Καταγγελία Κατερίνα Μουτσάτσου Κοινωνία Κοινωνίας αξιών Κομισιόν Κομπλιμέντο Κουλτουριάριδες Κρις Σπύρου Κυπριακό Κόμπλεξ Κόσμος Κύπρος Κώστας Χατζηδάκης ΛΑΟΣ Λάθη. Εμπειρίες Λάθος Λίλιαν Γκλας Λαπαβίτσας Λιβόρνο Ντε Φάλκο Λογοτέχνες Λουκά Παπαδήμου Λουκάς Παπαδήμος Λούκα Κατσέλη Λυρτσογιάννης Λύση Μ.Μ.Ε. ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΙΜΙΤΑΚΗΣ Μάθιου Νίμιτς Μάριος Καρακατσάνης Μάριου Αραβαντινού Μάρκετινγκ στην οικογενειακή επιχείρηση Μάρτιν Φόρντ Μάρτιος Μέλλον Μέρκελ Μήνας Μήνυμα Μαγείρεψε Μαγνητισμός Μακεδονικό Μανιφέστο Μανώλη Μαυροματάκη Μαρία Μαυρίδου Καλούδη Μαρία Σολομού Μειονότητα Μεσογειακή διατροφή Μεϊμαράκη Μητσοτάκη Μιλανέζε Μισθοί Μισθός Μνημόνιο 3 Μπαράκια Μπερλουσκόνι Μπουτάρης Μπρέχτ Μυαλό Νέα Δημοκρατία Νίκη Νίκος Βούτσης Νεολαία Νικολάκης Νικόλαος Νημάς Νομισματική Νοοτροπία ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ Οικογένεια Οικονομία της τεχνολογίας Οικονομια Οικονομικά Ολάντ Ομιλία Ομορφάντρας Οργή Οφειλέτες Π. Κουρουμπλής ΠΓΔΜ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Πάτρα Πέτρος Δούκας Πίστη Πίτσος Παγκόσμια Κρίση Παγκόσμια ημέρα Προσώπων με Αναπηρία Παιδεία. Πανεπιστήμιο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Παρακμή Παραμύθια Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου Πατέρας Φιλόθεος Φάρος Πατριωτική Αναγέννηση Πληροφορία Πολίτες Πορεία Πράξη Προεκλογική περίοδος Προσευχή Προσεχώς Προσοχή. Επιλογή Πρωθυπουργός Πρωτομαγιά Πρόδρομου Θεοδουλίδη Πρόεδρος Πρόοδος Ρήξη Ραφαέλα Παπαδοπούλου Ρεπουμπλικανοί Ρομαντισμό Ρωσία ΣΥΡΙΖΑ Σίμου Κεδίκογλου Σαρακοστή. Σαρκοζί Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Σημαία Σημαντική δουλειά Σκοπιανό Σκοπιμότητα Σκοτάδι Σκουριές Στρατηγός Συμφέροντα Συνείδηση Σχολείο Σύριζα Σώμα Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Τάκης Σπυριδάκης Τέλος Τακτ Ταξικό Τουρισμό Τούρκοι Τσάβεζ Υπηρεσίες Φασισμός Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Φιλιέττα Μιχαλακάκου Φλέρτ Φορολογική μεταρρύθμιση Φραγκφούρτη Φροσελίνα Μπαχαρίου Φτηνά Φως Φόροι Χίος Χαλκιδική Χαράλαμπος Μπάτσας Χειρουργός Ουρολόγος Χρήστος Παπουτσής Χριστιανισμός Χριστόφορος Παπακαλιάτης Χύμα Χώρο Ψέματα Ψεύτη άνθρωποι έγκλημα έκθεση ΙΟΒΕ έμπνευση ίντερνετ αγορά εργασίας αθλητικό νομοσχέδιο ακτιβισμός αλήθειες για την οικονομία αναξιοπιστία ανασφάλιστοι εργαζόμενοι ανεργία ανθέλληνες ανταλλαγή χρέους απεργία αποδυνάμωση κομμάτων αποκρατικοποιήσεις απολύσεις βιβλία βουλευτές γιαούρτωμα γιορτές δανειστές Ελλάδας δασκάλα δημοσιογράφοι δημόσιο χρέος δημόσιος τομέας διάσωση Ελλάδας διαδήλωση διαπραγμάτευση διαφήμιση δικαιώματα δοκιμασία εγκληματικότητα εθνική συνεννόηση ειδήσεις εκδόσεις εκκλησία εκταμίευση 6ης δόσης ελληνικά κοιτάσματα ελληνική οικονομία ελληνικό κράτος επαγγελματίες πολιτικοί επαγγελματική επαρχία επιμήκυνση επιχείρηση εργαζόμενοι εφαρμογή νόμων ηθοποιός ιδιωτικός τομέας κατάρρευση καταθέσεις καταστροφή κατώτατος μισθός κοινωνική δικτύωση κοινωνικός ρατσισμός λίστα Λανγκάρντ λαχανόκηπος στην ταράτσα λιτότητα μεταβατική κυβέρνηση μεταδικτατορική Ελλάδα μετανάστες μισθοί Ελλάδας μόδα νέα κυβέρνηση νέοι ντιμπέιτ οικονομικά μέτρα οικονομική συμφωνία παλιό μπακάλικο πανελλαδικές εξετάσεις παραοικονομία πατάτες πλουτοκράτης πνευματικά δικαιώματα ποδόσφαιρο πολιτικό πορείες πραξικόπημα προβοκάτορες προκήρυξη δημοψηφισμα προπαγάνδα προσούτο πρωθυπουργοποίηση πρωθυπουργό πυρκαγιές ρατσιμός ρατσισμός ρεαλισμός σαρακοστή σκουπίδια στρατιωτική θητεία συγκέντρωση ΠΑΜΕ συμπόνια σχολικά βιβλία τελεσίγραφο τι είναι εθνικό το πρόσωπο της χρονιάς φάρμακα φαγητό φιλανθρωπικό έργο φορολογία φορολόγηση φυσική φυσικό αέριο χασίς χρέη χρυσός ψηφοφορία

Ενημέρωση

www.hellinika.gr

www.hellinika.gr

Ηλεκτρονικός Ψηφιακός Κατάλογος

με άλλη ματιά

Blog Archive