Τρίτη, Ιουνίου 17

Φασισμός.


Φασισμός.

Με απασχόλησε η ονομασία φασισμός και η ευκολία που την χρησιμοποιεί κάποιος για να προσβάλει μια αντίθετη άποψη.
Διάβασα , ρώτησα και έλαβα κάποιες πληροφορίες που τελικά ενίσχυσαν μέσα μου την άποψη ότι όλα είναι ένα παραμύθι.
Εδώ http://wxou.gr/ti-simeni-fasismos-me-poli-apla-logia/ συνάντησα μια άποψη κι απάντηση για την σημασία του φασισμού και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας.
Μέσα σε παρένθεση έχω τα δικά μου σχόλια.

Τι σημαίνει φασισμός με πολύ απλά λόγια…

<<Φασισμός σημαίνει μίσος για το διαφορετικό.>>
( Άρα ότι είναι διαφορετικό από αυτό που εμείς πιστεύουμε είναι φασιστικό, που σημαίνει ότι και οι αριστεροί είναι φασίστες όταν δείχνουν μίσος στο διαφορετικό γι αυτούς, οπως θεωρούν τους δεξιούς )

<<Φασισμός σημαίνει ότι η ελευθερία σου παύει να υφίστανται και είσαι σκλάβος χωρίς ταμπέλα.>>
( Άρα στα κομουνιστικά καθεστώτα που κρατούσαν τον λαό σε αυτή την κατάσταση, ώστε να δεχτούν ως λυτρωτική την μετάβασή τους στην κατάσταση που ειναι το σημερινό καθεστώς , ήταν φασιστικά)

<<Φασισμός σημαίνει ότι απαγορεύεται να αγαπήσεις άτομο το οποίο δεν έχει γεννηθεί στη χώρα σου.>>
( Άρα για να μην μας ονομάσουν Φασίστες πρέπει να παρακούσουμε το << παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο>> )

<<Φασισμός σημαίνει απαξίωση στα άτομα με ειδικές ανάγκες.>>
( Εδώ το παρατραβά ο συντάκτης λίγο το θέμα , επειδή δεν είδα σε κομουνιστικά η καπιταλιστικά καθεστώτα να κάνουν κάτι ιδιαίτερο για όσους ανήκουν στις ομάδες με ειδικές ανάγκες. Έτσι εύκολα μπορούμε να ονομάσουμε φασίστα όποιον παρκάρει το αμάξι του εκεί που είναι διάβαση πεζών και ανθρώπων που κυκλοφορούν με αναπηρικά καροτσάκια. Εκεί δεν κάνουν διακρίσεις για την ενέργεια αυτή, ούτε οι δεξιοί ούτε οι αριστεροί ).

<<Φασισμός σημαίνει ότι θα σκύβεις το κεφάλι χωρίς να μπορείς να μιλήσεις.>>
( Ε τώρα να το πω ή να μην το πω, ότι σε στρατοκρατούμενες καταστάσεις επικρατεί αυτό και οι πιο πρόσφατες τέτοιες καταστάσεις ήταν στα πρώην κομουνιστικά κράτη; )

<<Φασισμός σημαίνει μόνο κακό και ποτέ καλό.>>
( Εδώ επικρατεί η θρησκευτική υπόδειξη , ποιό είναι κακό και ποιό είναι καλό και θα έλεγα να μην το σχολιάσω καθόλου, καθώς το κακό και το καλό είναι υποκειμενικό )

<<Φασισμός σημαίνει πλύση εγκεφάλου.>>
( Αχ εδώ τι το ήθελες φίλε μου; Όταν στρατολογείς από νηπιακή ηλικία νεολαίους στην ιδεολογία σου, δεν κάνεις πλύση εγκεφάλου, απ’ όποια ιδεολογική θέση κι αν είσαι; Εγώ στην παιδική μου ηλικία θυμάμαι τους Άλκιμους , τους Πρόσκοπους και την ΚΝΕ να στρατολογούν στους κόλπους τους παιδάκια, από τις πρώτες τάξεις Γυμνασίου τότε . )

<<Φασισμός σημαίνει προπαγάνδα… Θα ακούσεις ότι νομίζεις πως θες να ακούσεις, θα δεις ότι νομίζεις πως θες να δεις, θα τους δώσεις δύναμη και τότε θα σε κάνουν πιόνι τους χωρίς να προλάβεις να καταλάβεις τι έκανες λάθος…>>
( Κάτι μου θυμίζει αλλά δεν θα το μαρτυρήσω. Μα ρε φίλε όλα τα κόμματα το κάνουν πλέον αυτό. Άρα όλα τα πολιτικά κόμματα είναι φασιστικά . )

<<Φασισμός σημαίνει βία.>>
( Ναι εδώ κάτι να είχαμε να λέμε. Όταν μιλούν για επανάσταση οι αριστεροί και οι δεξιοί, μόνο για βία και αίμα δεν μιλούν. Δηλαδή όταν ασκεί βία ο άλλος, έχει την ονομασία βία, αλλά όταν την εφαρμόζουμε εμείς είναι αγιασμός. )

<<Φασισμός σημαίνει κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη αξία.>>
( Εδώ υπάρχει κάτι που ήθελα να ρωτήσω τους ειδήμονες από καιρό. Όταν εισβάλει κάποιος μέσα στο σπίτι σου, ποιος είναι αυτός που έχει τα ανθρωπινά γι αυτούς δικαιώματα; Αυτός που εισβάλει ή αυτός που είναι μέσα στο σπίτι του; )

<<Φασισμός σημαίνει το ΤΕΛΟΣ σου.>>
( Το μόνο που θα πω γι αυτό που διάβασα είναι το συμπέρασμα, πως ο θάνατος είναι φασίστας )

<<Δεν θέλουν το καλό σου, μόνο τον έλεγχο σου…>>
( Και ποιος δεν θέλει τον έλεγχο των άλλων, από όσους αποκαλούν τον εαυτό τους αριστερό, δεξιό, κεντρώο ; )

<< Μη ψαρώνετε με αυτά που βλέπετε και ακούτε. Διαβάστε πως ξεκίνησαν όλες οι φασιστικές δυνάμεις του κόσμου και θα καταλάβετε πολλά. Υπάρχουν ανθρώπινοι τρόποι να λυθούν τα προβλήματα μας. Υπάρχει η αγνή επανάσταση και όχι το μίσος.>>
( Εδώ ο συντάκτης με εντυπωσίασε και μπήκα στο ψάξιμο της αγνής επανάστασης. Έχω ακούσει για επαναστάσεις και επαναστάσεις αλλά επανάσταση με κρίνο πρώτη φορά άκουσα. Λες ψάχνοντας να συναντήσω και τούτο; )

<< Είμαστε όλοι ένα, μακριά από κόμματα και ψεύτικες αριστερές και δεξιές ιδεολογίες.
Μόνο αυτό φοβίζει και τους δημοκρατικούς φασίστες και τους φασίστες χωρίς ταμπέλα…>>
( Ποιός είσαι ρε φίλε να σε δω και να βρω την υγειά μου; Ξέρεις πόσα χρόνια ψάχνω για να βρω φασίστες χωρίς ταμπέλα, που μόλις τώρα τους φόρεσες; Ξέρεις τι μεγάλη κουβέντα είπες ονομάζοντας κάποιους δημοκρατικούς φασίστες; )

( Φίλες και φίλοι μου ο καθένας γράφει ότι θέλει για τον φασισμό, ονομάζει όποιον θέλει φασίστα και ενεργεί όπως θέλει βαπτίζοντας όπως θέλει τις πράξεις του. Γι αυτό μην μασάτε. Όποιος τοποθετεί ταμπέλες με ονομασίες σας εξαπατά.
Έτσι εάν θέλετε να υπερασπιστείτε την πατρίδα σας, μην έχετε τον φόβο της ονομασίας φασίστας. Φασισμός είναι ( σύμφωνα με τις δικές τους απόψεις ) να μην επιτρέπεις στον άλλον να πράξει αυτό που αισθάνεται και να τον ντροπιάζεις προσθέτοντάς του αδιευκρίνιστες ταμπέλες. Δεν γράφω ως δεξιός ή αριστερός, αλλά επιδιώκω να είναι ορθολογιστικές οι απόψεις και θέσεις μου)

Παραμύθι είναι τελικά όλα αυτά , μην μασάτε.
Και μην τα μπερδεύουμε. Άλλο Φασισμός και άλλο Ναζισμός.

Χαράλαμπος Μπάστας
Ερευνητής συγγραφέας


Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *