Τρίτη, Οκτωβρίου 14

ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ…ΦΛΕΡΤ!

Από: http://fashion-cover.monadiko.gr/2014/10/blog-post.html







Πόσες φορές έχεις παιδέψει τον εαυτό σου;;  Του αρέσω; Της αρέσω;

Πόσες φορές έχει δεθεί η γλώσσα σου ή δεν έχεις τη δυνατότητα να πεις αυτά που νιώθεις; Πώς να του δείξω πως μου αρέσει; Πώς να της το πω;

Και τα δύο φύλλα θέλουν να φλερτάρουν αλλά δεν υπάρχει πάντα η ευκολία των λέξεων. Διερωτώμαι όμως…. είναι απαραίτητες;;; Έρευνες έχουν δείξει πως στις συζητήσεις μας το 7% μόνο είναι λόγος καθώς σε κάθε επικοινωνία λαμβάνουν χώρα επίσης ο τόνος της φωνής και η γλώσσα του σώματος. Όταν λοιπόν αναφερόμαστε στη γλώσσα του σώματος, εννοούμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε για να στείλουμε μηνύματα με χειρονομίες, κινήσεις του σώματος και εκφράσεις του προσώπου που μπορεί να γίνονται συνειδητά, υποσυνείδητα ή ακόμα και ασυνείδητα. Η μη λεκτική επικοινωνία, όπως αλλιώς λέγεται, περιλαμβάνει επίσης την εμφάνιση, τον προσωπικό χώρο που έχει ανάγκη ο καθένας γύρω του, το βλέμμα, αλλά και την αντίδραση στη σωματική επαφή.




Φλέρταρε με.. τα μαλλιά σου(Μόνο για γυναίκες)

Τα μαλλιά μας είναι μια δημόσια ένδειξη του στυλ μας αλλά σπάνια αφήνουμε κάποιον να τα αγγίξει. Παίζοντας με τα μαλλιά σου δίνεις  ένα άκρος σεξουαλικό μήνυμα. Είτε τα πλέκεις με το δάκτυλό σου, είτε τα τινάζεις με μεγαλοπρέπεια προς τα πίσω, ενθαρρύνεις τον άλλον να τα προσέξει . Φέρε τις τούφες σου μπροστά δημιουργώντας στο αντικείμενοτου πόθου σου ένταση και αγωνία η οποία καλμάρει με το τίναγμά τους προς τα πίσω και την εμφάνιση όλου του προσώπου σου.



Φλέρταρε με.. τα μάτια σου

Στην ερωτική γλώσσα του σώματος το κοίταγμα είναι να τρόπος να πεις «Εδώ είμαι!!». Κοιτώντας επίμονα για λίγο τον άλλο και έπειτα χαμηλώνοντας το βλέμμα αργά δημιουργείς σεξουαλικό ενδιαφέρον και δηλώνεις απροκάλυπτα που είσαι διαθέσιμη -ος  για τον άνθρωπο στον οποίο επικεντρώνεις το βλέμμα.

Φλέρταρε με.. τα χείλη σου

Τι κι αν έχασες τα λόγια σου; Τα χείλη σου μπορούν να αιχμαλωτίσουν τον απέναντι σου. Τα υγρά χειλά και το ελαφρώς ανοιχτό στόμα όπως πριν από ένα φιλί δίνουν ακριβός το μήνυμα για το τι θέλεις να επακολουθήσει.

Φλέρταρε με.. τα δάκτυλά σου

Oι εξαιρετικά  δραστήριοι αισθητήρες μας στις άκρες των δαχτύλων λειτουργούν σαν σεξουαλικές κεραίες, στέλνοντας χιλιάδες μηνύματα στον εγκέφαλο. Το πρώτο άγγιγμα μεταξύ δύο ανθρώπων, ακόμη κι αν είναι τυχαίο, αποκαλύπτει αν υπάρχει ερωτική χημεία. Αν δύο άνθρωποι ταιριάζουν σεξουαλικά, η αίσθηση θα μοιάζει με ηλεκτρισμό. Αν κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση, άγγιξε ένα ουδέτερο σημείο του σώματός του για να εκτιμήσεις κατά πόσο ενδιαφέρεται. Αν ευθυγραμμίσει τον ώμο του με το δικό σου, γείρει το κεφάλι ή ανταποδώσει το άγγιγμα, σκόπιμα ή τυχαία, τότε είναι σημάδι ότι έχεις ξυπνήσει το ενδιαφέρον του.



Φλέρταρε με.. τα πόδια σου (Μόνο για γυναίκες)

Ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα φωνάζουν από μακριά πως έχει σεξαπίλ..!  Μην μου πεις ότι δεν γνωρίζεις πως τα ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι από τα μεγαλύτερα φετίχ των ανδρών;;;; Σταύρωσε απαλά τα πόδια σου και αν είσαι ακόμα πιο τολμηρή δοκίμασε να χαϊδέψεις αδιάφορα (και διακριτικά ε!!) το μηρό σου… Θα του δώσεις το μήνυμα να κάνει στη συνέχεια και αυτός το ίδιο.







Η γλώσσα του σώματος όπως και κάθε κώδικας επικοινωνίας, δεν περιορίζεται μόνο στην ικανότητα του να μπορεί κάποιος να εκφράζεται μέσα από το σώμα του, αλλά περιλαμβάνει και την έμφυτη ικανότητα του να διαβάζει τη σκέψη των άλλων και να κατανοεί τα συναισθήματα, έτσι όπως αυτά εκφράζονται «σιωπηλά» μέσα από τη σωματική έκφραση και τη βλεμματική επαφή.Ο καλύτερος τρόπος για να διαβάσεις τη γλώσσα του σώματος είναι να χρησιμοποιήσεις τα μάτια σου, τις αισθήσεις σου και βέβαια το ένστικτο σου. Να εστιάσεις στο αντικείμενο του πόθου σου και να διαβάσεις τα σιωπηλά του μηνύματα, κυρίως όμως να εκφραστείς εσύ πιο έντονα μέσα από το σώμα σου και γιατί όχι να στείλεις εσύ πρώτος/ η το μήνυμα.

Γράφει η

Ραφαέλα Παπαδοπούλου







Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *