Τρίτη, Φεβρουαρίου 7

Κόντρα στον καιρό


Άρθρο του Νίκου Κακαρίκα για το protagon.gr

Μια βροχή έσωσε τον Παπαδήμο, έλεγαν και συγχρόνως έλουζαν με διάφορα κοσμητικά επίθετα τον κακό καιρό πολλοί διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας. Τον κατακλυσμό του Νώε να είχαμε, έπρεπε να είχε πλημμυρίσει με κόσμο η Αθήνα ήταν η απάντηση των απογητευμένων διαδηλωτών από τη συνολική συμμετοχή. 

Περισσότεροι πάντως από 8.000 Αθηναίοι όλων των ηλικιών (μαζί με την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ) αψήφισαν την βροχή που από τις δώδεκα και μετά άρχιζε να πέφτει ολοένα και πιο δυνατή.
Όταν το ΠΑΜΕ αποχώρησε από την πλατεία Συντάγματος, το ετερόκλητο πλήθος των διαδηλωτών που είχε απομείνει άρχισε να γεμίζει τον χώρο μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη καθώς και τα σκαλιά που οδηγούν στο προαύλιο της Βουλής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν την εμφάνιση τους ακούγοντας αναρίθμητες βρισιές και αποδοκιμασίες. Για δέκα λεπτά περίπου, κάποιοι προσπαθούν να βάλουν φωτιά σε μια ναζιστική σημαία. Αν και το εγχείρημα δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, ο κόσμος χειροκροτεί θερμά την μισοτελειωμένη προσπάθεια.

Την ίδια στιγμή, διαδηλωτές όλων των ειδών, και όχι οι “συνήθεις ύποπτοι”, πετούν μανταρίνια, πέτρες και ξύλα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στα σκαλιά πίσω από το μνημείο. Τα ΜΑΤ, δεν αργούν και “ψεκάζουν" με δακρυγόνα μέσα στο πλήθος. Ακολουθεί ο γνωστός πανικός του τρεξίματος και της υποχώρησης των διαδηλωτών. Τα ΜΑΤ μοιράζουν αφειδώς ροπαλιές δεξιά και αριστερά. Κάποιοι διαδηλωτές ανταποδίδουν επίσης με ροπαλιές, κλωτσιές και μπουνιές. Σε λίγο, η ένταση μειώνεται και το μόνο που ακούγεται είναι και πάλι οι βρισιές και οι αποδοκιμασίες προς τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο πέρα δυο φαντάροι, όπως αποδείχτηκε μετά την εμφάνιση των ταυτοτήτων τους, σώνονται την τελευταία στιγμή χάρη στην επέμβαση των πιο ψύχραιμων και λογικών. Κάποιοι νόμισαν πως ήταν αστυνομικοί με πολιτικά. Με έντρομο βλέμμα και οι δυο απομακρύνονται μαζί με άλλους διαδηλωτές που αρχίζουν και αποχωρούν από το Σύνταγμα.   

Πηγή : protagon.gr


Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *