Τρίτη, Φεβρουαρίου 14

Το πρόσωπο της Μέρκελ στους καπνούς του «Αττικόν»

Νέα διάσταση στις φωτιές των κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας δίνει η φωτογραφία-ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε χθες, όπου διακρίνεται καθαρά το πνεύμα της Γερμανίδας Καγγελαρίου που ξορκίζεται με τις φλόγες!!





Άρθρο του Νίκου Ζαχαριάδη για το protagon.gr

Κι όμως, όσο κι αν σοκάρονται κάποιοι που δεν τους συμφέρει, η φωτογραφία που τραβήχτηκε από ερασιτέχνη και δόθηκε στη δημοσιότητα χωρίς να υποστεί καμμιά… «επεξεργασία» όπως οι άλλες των επίσημων πρακτορείων, το δείχνει πεντακάθαρα: Στους πυκνούς καπνούς που υψώνονται από τη φωτιά στο Αττικόν σχηματίζεται το πρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ.

Αυτό το νέο στοιχείο δικαιώνει κατ’ αρχάς τους πατριώτες που επέλεξαν να κάψουν τον ιστορικό κινηματογράφο, όσο ακόμα βρισκόταν στα χέρια ελλήνων ως μία υψηλή πράξη αντίστασης! Έκαναν δηλαδή ό,τι και οι Σουλιώτισσες που προτίμησαν να πεθάνουν παρά να πέσουν στα χέρια του κατακτητή! Ή ό,τι και οι πειρατές στο Αστερίξ, που προτίμησαν να βουλιάξουν μόνοι τους το πλοίο τους, παρά να το κάνουν οι Γαλάτες.

Μάλιστα το ελαφρώς δυσαρεστημένο ύφος της γερμανίδας (φαίνεται καθαρά η ξυνίλα αν κοιτάξει κανείς χωρίς προκαταλήψεις και παρωπίδες), μαρτυράει ότι οι κατοχικές δυνάμεις, ποιος ξέρει για τι προπαγάνδα θα τον χρησιμοποιούσαν μόλις ο ιστορικός κινηματογράφος έπεφτε στα χέρια τους!.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι και στην προηγούμενη γερμανική Κατοχή, ο συγκεκριμένος κινηματογράφος είχε ονομαστεί «Kino Victoria» και χρησιμοποιούνταν από την Γκεστάπο για να προβάλλονται ταινίες που αποθέωναν το καθεστώς.

Ίσως μάλιστα με την προχθεσινή πυρκαγιά, να ξορκίστηκαν τα φαντάσματα της Εύας Μπράουν και της Λιλί Μαρλέν, που βρίσκονταν παγιδευμένα τόσες δεκαετίες στους τοίχους. Και να έσπευσε για να τους συμπαρασταθεί το πνεύμα της Μέρκελ!

Σύμφωνα πάντως με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, τα επίσημα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να κρύψουν από την κοινή γνώμη αυτή τη νέα διάσταση, προκειμένου να δυσφημίσουν και να διασύρουν όσους ξόρκισαν με τη φωτιά τα γερμανικά φαντάσματα από τον ιστορικό κινηματογράφο.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο, ότι μόλις αυτό έπεσε στην αντίληψη της Μάγιας Τσόκλη, την οδήγησε κατευθείαν στην απόφαση να υποβάλλει την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα, αφού δεν ήθελε να σχετίζεται άλλο με τα προδοτικά σύμβολα της κυβέρνησης.

Πηγή : protagon.gr


Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *