Δευτέρα, Αυγούστου 27

Υψώστε αντρίκεια φωνή αντί να τρώτε καρπαζιές εν σιωπή!..

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης για τη real.gr


ΝΑ ΦΥΓΕΙ, να πάει στον αγύριστο αυτός ο καταραμένος Αύγουστος του 2012, ένας από τους χειρότερους που έζησε η δόλια πατρίδα, αλλά και ο ελληνισμός εν γένει, στους δέκα τελευταίους αιώνες...

ΚΑΝΕΙΣ δεν περίμενε θριαμβευτική επιστροφή του πρωθυπουργού από το μαρτυρικό ταξίδι του στην Ευρώπη. Ολοι όμως τρέμουν τον ερχομό του «μαύρου Σεπτέμβρη». Αυτή τη φορά, εντελώς αβέβαιοι αν θα τον αντέξουν, όπως άντεξαν όλες τις αυγουστιάτικες και σεπτεμβριανές εθνικές τραγωδίες της ιστορίας. Να τις θυμίσω;

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2004: Ο μεγάλος θρίαμβος αλλά μαζί του και το πελώριο σκάνδαλο των Ολυμπιακών της Αθήνας, που μυρίζει κάθε μέρα και περισσότερο, καθώς, πολύ αργά δυστυχώς, ξεσκεπάζεται η βρωμιά του με τις θηριώδεις σπατάλες και τα σκουληκιασμένα ακίνητα.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1999: Το κραχ του χρηματιστηρίου που οδηγεί αμέσως μετά στο μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, αφού σε ελάχιστο χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ άλλαξαν χέρια και πήγαν «από τους πολλούς στους ελάχιστους»..

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1988: Το σκάνδαλο Κοσκωτά, με κορωνίδα εκείνον τον «κουτσονόμο» του μακαρίτη Κουτσόγιωργα που τσέπωσε 2.000.000 δολάρια, αλλά και έστειλε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, από το οποίο και απαλλάχθηκε με μία μόνο ψήφο...

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1922: Η αιματηρή σελίδα της μικρασιατικής καταστροφής, με την άτακτη υποχώρηση του ελληνικού στρατού και εν συνεχεία την πυρπόληση της Σμύρνης και την καταφυγή 1.500.000 Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην ντροπιασμένη πατρίδα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1071: Δεινή ήττα του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ρωμανού Δ’ στη μάχη του Ματζικέρτ με τους Σελτζούκους Τούρκους. Ηταν η απαρχή της πτώσης του Βυζαντίου, που ολοκληρώθηκε στις 29 Μαΐου του 1453 με την άλωση της Πόλης.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ, λοιπόν, να πάει στον αγύριστο και ο φετινός καυτός Αύγουστος των 42 βαθμών Κελσίου, καθώς επί των ημερών του λαμπάδιασε η δόλια πατρίδα με χίλιες και πλέον πυρκαγιές, αρκετές από τις οποίες είναι έργο εμπρηστών, ημεδαπών και αλλοδαπών, όπως κατήγγειλε ο Νίκος Δένδιας.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ, για να μη ζήσουμε και άλλα περιστατικά όπως αυτά της Πάρου, με δράστες τον Πακιστανό βιαστή από τη μία και τον θεολόγο τρομοκράτη από την άλλη. Ούτε και άλλες γκάφες της πολιτείας όπως αυτή των «ανθρωπιστών» της Δικαιοσύνης που χορηγούν «πενθήμερες» σε... τετράκις ισοβίτες!

ΝΑ ΦΥΓΕΙ για να ξυπνήσουν από τη θερινή ραστώνη τους οι «λεβέντες» που μας κυβερνούν. Ωστε, αφού ξύσουν από πάνω τους τα κομματικά λέπια, να χτυπήσουν αλύπητα τη φοροδιαφυγή, να στείλουν μερικά «βαριά ονόματα» στον Κορυδαλλό, να απαλλάξουν εντελώς τη χώρα από τους λαθρομετανάστες (για τους οποίους περιέργως δεν ιδρώνει το αυτί της τρόικας, αλλά ιδρώνει το αυτί της Αριστεράς), να ζωντανέψουν πάση θυσία την ημιθανή Αγορά και... το σπουδαιότερο:

ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ να υψώνουν φωνή αντρίκεια, περήφανη και αδιάλλακτη στους ξένους δανειστές, καταγγέλλοντάς τους δημοσία ότι όλη τους η έγνοια δεν είναι άλλη από το πώς θα περισώσουν και πώς θα αυγατίσουν τα κέρδη τους, όπως αυτά τα 62 δισ. της Γερμανίας. Γιατί ώς τώρα ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Κουβέλης, ούτε κανένας άλλος από το γκουβέρνο, τόλμησαν να υψώσουν φωνή στους ξένους αφέντες...

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, όλοι τους έδωσαν και δίνουν την εικόνα του καρπαζοεισπράκτορα, του δουλοπρεπούς υπηρέτη που καταπίνει ταπεινά τα φαρμακερά εμέσματα της κάθε Μέρκελ, του κάθε Σόιμπλε και («θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου») εκείνου του Ασιάτη αντικαγκελάριου, ενώ καμιά κρατική υπηρεσία δεν βρέθηκε να στολίσει με διαψεύσεις και με αγωγές τις ξένες φυλλάδες που συκοφαντούν την Ελλάδα και καταστρέφουν συνειδητά τον τουρισμό της...

ΝΑ ΦΥΓΕΙ, λοιπόν, να πάει στον αγύριστο ο φετινός Αύγουστος, ο χειρότερος της μεταπολεμικής εποχής, να φύγει και αυτή η χρονιά της μεγαλύτερης κρίσης της ιστορίας μας. Και τότε, εδώ είμαστε! Οι Ελληνες θα δείξουν ακόμη μια φορά στους ξένους «προστάτες» ότι, κι αν έχασαν τα λεφτά τους, κι αν έχασαν την ελευθερία τους, δεν χάνουν, ούτε θα χάσουν το θάρρος τους! Οπως δεν θα χάσουν ποτέ εκείνη τη μαγική δύναμη επιβίωσης που έχουν κληρονομήσει από τον Οδυσσέα, να ξεπετάγονται κάθε φορά από τις στάχτες τους και να στήνουν θεόρατα μνημεία δημοκρατίας και πολιτισμού!..


Πηγή : real.gr


Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *