Τετάρτη, Αυγούστου 29

Μπρέζνιεφ


Γράφει ο Δημήτρης Δανίκας

Από το αποτέλεσμα των εκλογών στις 17 Ιουνίου μέχρι σήμερα, επί της ουσίας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Αυτό το θλιβερό συμπέρασμα καταγράφεται στις κουβέντες, τις διαπιστώσεις και τα δημοσιεύματα των ευρωπαίων εταίρων. Ναι μεν ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται σοβαρός αλλά από την άλλη και στην αρχή της πρωθυπουργικής τους διαδρομής, τα ίδια θετικά σχόλια είχαν εισπράξει τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Λουκάς Παπαδήμος.

Και οι τρεις στα λόγια συμφωνούσαν και σε υποσχέσεις πλειοδοτούσαν. Ομως στην συνέχεια άκρα του νεοελληνικού τάφου σιωπή. Απολύτως τίποτα. Καμία μεταρρυθμιστική εφαρμοσμένη αλλαγή. Ολες οι τριτοκοσμικές κακοδαιμονίες και παραμορφώσεις σε όλη την πυραμίδα του Δημοσίου και της Οικονομίας παραμένουν ακλόνητες, αναλλοίωτες και ακούνητες.

Παράδειγμα. Ανοιξαν τα κλειστά επαγγέλματα; Οχι! Δημιουργήθηκαν αξιόπιστοι ελεγκτικοί μηχανισμοί; Πλάκα κάνεις! Τιμωρούνται παραδειγματικά, δηλαδή με απολύσεις και δήμευση της περιουσίας τους ο επίορκοι κρατικοί λειτουργοί; Καλά που ζεις!

Εκλεισαν και σφραγίστηκαν εκατοντάδες αόρατοι κρατικοί οργανισμοί; Κάποτε μπορεί! Καταπολεμήθηκε η εκτεταμένη φοροδιαφυγή; Μα φυσικά. Τα λεβεντόπαιδα οι εφοριακοί έπιασαν στα πράσα μια ταβερνιάρισσα στην Υδρα και μαζί με τους μπάτσους έστησαν παράσταση επικοινωνιακή. Εδώ σε κάθε τουριστικό γεωγραφικό σημείο, από τα Κουφονήσια μέχρι την Μύκονο και από την Αγόριανη του Παρνασσού που λέει ο λόγος μέχρι το Μοναστηράκι της Ναυπακτίας, γίνεται τρικούβερτο γλέντι. Ο κόσμος το χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.

Μήπως όμως οι φοροφυγάδες που συλλαμβάνονται τιμωρούνται με συνοπτικές διαδικασίες, αυστηρά, παραδειγματικά και αποτρεπτικά; Ούτε στα όνειρά μας τα τρελά. Μπας και επιτέλους αρχίζει η αρμόδια Αρχή να φορολογεί τις καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, δισεκατομμυρίων ευρώ των νεοελλήνων «πατριωτών»; Μη βιάζεστε παιδιά. Το χουμε στα σχέδια και στα χαρτιά

Φανταστείτε παραλυσία και φεουδαρχική ιδεολογία που ακόμα και τώρα στην τραμπάλα της καταστροφής, ο καψερός ο Στουρνάρας αναλώνεται προσπαθώντας να πείσει Δένδια και Παναγιωτόπουλο για την ανάγκη συνεισφοράς των ειδικών μισθολογίων στο σχέδιο σωτηρίας της χώρας. Περίπου σα να λέει, δώστε κι εσείς μερικά φραγκοδίφραγκα ώστε να μην αναγκαστούμε να κόψουμε ακόμα περισσότερο τις συντάξεις των πεντακοσίων ευρώ και τους μισθούς των εφτακοσίων. Πάνο μου λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω

Μην έχετε την παραμικρή αυταπάτη. Για δύο λόγους μας κάνουν την χάρη και μας διατηρούν με σωληνάκια στην ευρωζώνη.

Ο πρώτος ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί σου λέει έτσι και γίνει αναταραχή και έρθει ο Τσίπρας τότε θα γίνει της μουρλής.

Ο δεύτερος, επειδή οι συνέπειες από την επιστροφή της χώρας στο νόμισμα που της αξίζει, δηλαδή την δραχμή, θα είναι απρόβλεπτες και καταστροφικές ακόμα και για τις τράπεζες τις γερμανικές. Με απλά λόγια οι δικοί μας οι κυβερνήτες παριστάνουν τους μεταρρυθμιστές και η χώρα παριστάνει ότι είναι ευρωπαϊκή.

Οπως επί Μπρέζνιεφ στην μακαρίτισσα Σοβιετική Ενωση. Οπου οι αξιωματούχοι έλεγαν το εξής: Οι σοβιετικοί πολίτες καμώνονται ότι εργάζονται κι εμείς τάχα μου κάνουμε ότι τους πληρώνουμε. Το δια ταύτα αυτής της παράστασης της θεατρικής είναι απλό. Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς!


Πηγή : tovima.gr


Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *