Σάββατο, Απριλίου 12

Η Πληροφορία και η Γνώση θέλουν να είναι ελεύθερες. Η Πληροφορία και η Γνώση δεν ανήκουν σε ιδρύματα. Δεν ανήκουν σε κράτη.


 • Μάριος Καρακατσάνης Η Πληροφορία και η Γνώση θέλουν να είναι ελεύθερες. Η Πληροφορία και η Γνώση δεν ανήκουν σε ιδρύματα. Δεν ανήκουν σε κράτη. Δεν ανήκουν στις αυθεντίες και στους ειδικούς. Γι’ αυτό δεν πρέπει να δεχόμαστε να μας τα προσφέρουν όλα έτοιμα. Την Πληροφορία που έρχεται εις γνώση μας, οφείλουμε να την φιλτράρουμε, να την επεξεργαστούμε, να την ανασυνθέσουμε μέσα μας. Τη Γνώση πρέπει να τη δημιουργήσουμε εμείς μέσα στον εαυτό μας.

  Η Γνώση όμως δεν είναι μια στατική αξία που έχουμε ή δεν έχουμε. Δεν είναι τα λιγοστά βιβλία που διαβάσαμε ή τα χαρτιά, τα διπλώματα και τα πτυχία, που λένε ότι γνωρίζουμε αυτό ή εκείνο. Η Γνώση είναι διαρκής εξέλιξη, είναι διαρκής εξερεύνηση, είναι διαρκής ερμηνεία και διαρκής αμφιβολία. Είναι ένας τρόπος για να ζούμε, ένα εργαλείο επιβίωσης στο απίστευτο σύμπαν μας, και όχι μια ταμπέλα. Ταμπέλες έχουν μόνο τα απολιθώματα στα μουσεία.

  Το μεγαλύτερο μυστικό της Εξουσίας στους πρόσφατους αιώνες είναι ότι παρεμποδίζει και ελέγχει την Πληροφορία και, κατά συνέπεια, τη Γνώση. Μας επιβάλλει ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα ξέρουμε, ενώ κάποια άλλα όχι. Ότι κάποια πράγματα μας αφορούν, ενώ κάποια άλλα όχι. Ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα εξερευνούμε, ενώ κάποια άλλα όχι. Ότι «γνωρίζουμε» κάποια πράγματα και δεν γνωρίζουμε κάποια άλλα. Και έτσι, σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, περιορίζετε η ανάπτυξη της αντίληψής μας!

  Για αυτό το λόγο σήμερα δεν υπάρχουν παν επιστήμονες. Για αυτό το λόγο σήμερα δεν γίνονται πραγματικές επαναστάσεις. Γιατί οι μόνες πραγματικές επαναστάσεις, είναι αυτές που γίνονται μέσα στο κεφάλι μας. Ή μάλλον ξεκινούν μέσα από το κεφάλι μας. Όλες οι άλλες ακολουθούν…

  Ζούμε στην εποχή των ΜΥΣΤΙΚΩΝ. Οι απλοί πολίτες θεωρούμαστε αναρμόδιοι και «ακατάλληλοι» να ξέρουμε τι πράγματι γίνεται κάθε φορά. Στο όνομα της… «μη ανησυχίας» του κοινού, είμαστε πιο ανήσυχοι από ποτέ στη σύγχρονη Ιστορία! Δεν θέλουν να ξέρουμε ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ και προσπαθούν να μας προκαλέσουν αμνησία για να μην θυμόμαστε τι ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ σαν λαός!!!!

  Θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει. Έστω και αν θα μας μείνουν, πράγμα αναπόφευκτο, αμφιβολίες, θέλουμε απαντήσεις. Τις απαιτούμε. Θέλουμε να γνωρίζουμε! Θέλουμε να μάθουν οι νέοι μας ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ και τι ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ως Έλληνες! Η Εξουσία, όμως, μας αρνείται την γνήσια, την πραγματική ενημέρωση.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *