Ο Λαός εξουσιοδοτεί με τη ψήφο του, συγκεκριμένα κόμματα ώστε να κυβερνήσουν αξιοκρατικά, για καθορισμένο χρονικό διάστημα την Ελλάδα και τον Λαό της Χώρας. Ως διακυβέρνηση της χώρας, νοείτε η πολιτική συμπεριφορά όλων των κομμάτων, προς την κατεύθυνση της ειρηνικής και παραγωγικής ανάπτυξης της Χώρας. Έτσι θεωρείται, κάθε κόμμα υπεύθυνο στην διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.
Άλλο όμως εξουσιοδότηση διακυβέρνησης στα κόμματα, και άλλο εξουσία επί του λαού με τρόπο καταδυνάστευσης. Στο όνομα του λαού, συμβαίνει ότι σχετικά ταιριάζει, σύμφωνα με τους προεκλογικούς λόγους. Μανιπουλάρισμα του λαού επιτρέπεται, για ένα χρονικό διάστημα στα πλαίσια της ανάγκης διαχείρισης της υπομονής, μέχρι να έρθει – κατά το δυνατόν συντομότερα - ένα καλό πολιτικό αποτέλεσμα. Εμπαιγμός του Λαού, είναι η κάθετη ρήξη λόγων και πράξεων, χωρίς να διαφαίνεται κοινωνική και αναπτυξιακή πρόοδος.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι… να πιέσουμε την όποια κυβέρνηση, ως κόμμα ή κόμματα, να συναινέσει σε έντιμη συνεργασία μεταξύ των περισσοτέρων κομμάτων, ώστε να καταργήσει πρόγραμμα σύντομης εξόδου από την δική μας, την Ελληνική Κρίση.

Τι λέτε; Αξίζει μια προσπάθεια αλληλοκατανόησης;
Ιωάννης.