Δευτέρα, Απριλίου 8

Εκλογές 2019, και η Απόφαση μας Πρόβλημα;

 

Ποιοι είμαστε και τι θέλουμε;
Είμαστε Πολίτες, θέλουμε Κανόνες ζωής και Παραγωγικότητα Αξιών και Διαβίωσης.
Πως θα πετύχουμε την προγραμματική μας πολιτική;
Μάλλον πρέπει να εμπιστευτούμε ικανούς ανθρώπους, που θα έχουμε επιλέξει μέσα από μια ομάδα εθελοντών προσφοράς, πρόσθετης υπηρεσίας στα κοινά της Ελλάδας.

Γιατί δεν πετυχαίνει η συνταγή, μέσα από την διαδικασία επιλογής της επονομαζόμενης Δημοκρατικής Επιλογής Βουλευτών;
Πρώτος λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον εθελοντές στην προσφορά, αλλά καλώς αμειβόμενοι επαγγελματίες την πολιτικής. Δεύτερον ότι, εκ του γεγονότος της «γενναίας» αμοιβής, έπρεπε να βρεθούν ιδιαίτερες αποκλίσεις στην πολιτική του ενός από τους άλλους, ώστε η εκλογή να στηρίζεται σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Σήμερα, το σωτήριον έτος 2019, συμφωνούμε ότι οφείλουμε να επιλέξουμε, νέα κυβέρνηση με στόχο την αναδιάρθρωση της κοινωνίας, με νέους Κανόνες Ζωής και με Αύξηση της Παραγωγικότητας;
Ναι, αλλά δεν αρκεί, διότι τα οργανωμένα κόμματα, βαρύνοντε με λάθος επιλογές, υπερβολές και παραλήψεις. Επιπλέον τα νεοεμφανιζόμενα κόμματα, δεν έχουν εμπειρία πολιτικής και διαχείρισης των κοινών.
Λοιπόν; Δεν υπάρχει καμία λύση; Είμαστε προ του πολιτικού αδιέξοδου;
Πιστεύουμε πως είναι η ώρα να μην ψηφίσουμε κόμματα, αλλά πρόσωπα μέσα στα κόμματα εξουσίας. Για πρώτη ίσως φορά, είναι απαραίτητη η προσωπική μας επαφή με τον εκλεκτό μας πολιτικό.
Πόσο εύκολη είναι αυτή η πρακτική; Πως το φανταζόμαστε;

Είναι πολύ απλό. Ας υποθέσουμε ότι μας ταιριάζει το κόμμα ΧΧΧΧ, αυτό δύσκολα αλλάζει, ε λοιπόν λαμβάνουμε το θάρρος να πλησιάσουμε δυο, τρεις ή τέσσερεις υποψηφίους του κόμματος της Προτίμησης μας, και αφού τους χαιρετίσουμε και τους εξηγήσουμε τον λόγο της επίσκεψής μας τους δίνουμε μια κόλα αναφοράς με την λέξη «Δεσμεύομαι». Ρωτάμε πότε θα περάσουμε να λάβουμε την απάντηση τους. Τέλος διαβάζουμε και τις τέσσερες απαντήσεις, τις κρατούμε όλες και ψηφίζουμε αυτόν που θα μας καλύπτει περισσότερο. Απλό; Ας το Δοκιμάσουμε.

 



Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *