Πέμπτη, Μαΐου 15

Μια από τα ίδια.


Μια από τα ίδια.

Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με ότι κάνουν ή λένε τα κόμματα θεωρώντας ότι έχουν πει κι έχουν δώσει αυτό που μπορούσαν να πουν και να δώσουν αυτές οι μορφές κομμάτων που μας έχουν φέρει σε αυτό το αδιέξοδο είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση.
Δεν μπόρεσα όμως ν’ αντισταθώ της πρόκλησης, καθώς διακρίνω ένα ακόμα παιχνίδι με στόχο την ορατή κοροϊδία και διαιώνιση της κομματικής τους τακτικής.

Το ένα κόμμα μιλά για μια νέα Ελλάδα, λες και κάτι κακό είχε η προηγούμενη που την εγκαταλείπει να πέσει στα βράχια. Αποδέχεται έτσι την αποτυχία της να την σώσει από την καταστροφή και ωθεί τον κόσμο να μην δώσει σημασία στους λάθος χειρισμούς που την κατάντησαν για εγκατάλειψη. Προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι έχει την ικανότητα να δημιουργήσει, ενώ το έμπρακτο πρόσφατο παράδειγμα αποδεικνύει ότι μόνο την καταστροφή γνωρίζει ως ικανότητα προσφοράς της … Απόδειξη η αποδοχή και η παρότρυνση από την ίδια να εγκαταλείψουμε την παλιά Ελλάδα.
Το δεύτερο κόμμα έχει κι αυτό μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς διαπιστώνεις εύκολα ότι εκεί λειτουργούν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Με αυτό εννοώ ότι είναι ορατή η έλλειψη διάθεσης για κάτι διαφορετικό, καθώς δεν επιλέγει ως εκπροσώπους του κόμματος από τα μέλη του, νέους άφθαρτους ανθρώπους, αλλά επιτρέπει την εισβολή από αποτυχημένα στελέχη άλλων εξίσου αποτυχημένων και υπό διάλυση κομμάτων. Φυσικά δεν λογοδοτεί σε κανέναν για αυτή την ενέργεια , παρά μόνο λέει ότι αυτά τα εισαγόμενα στελέχη είναι από άλλου παπά ευαγγέλιο. Σε κανένα από τα μέλη του κόμματος δεν θα εξηγήσει γιατί θεωρεί απαραίτητη την παρουσία τους και δεν τα αφήνει στην μοίρα τους . Έτσι επαληθεύει την θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων και ότι αυτά τα κόμματα που υπάρχουν προσπαθούν να επανδρώνονται όχι με νέους και άφθαρτους , αλλά, ότι περισσεύει από τον έναν πάει στον άλλον για να μην χαθεί η γενιά. Τώρα πως πείθει τους ψηφοφόρους ότι θα κάνει κάτι διαφορετικό όταν το επανδρώνουν βουλευτές και στελέχη από ένα άλλο κόμμα που είναι υπό διύλιση , αν όχι διαλυμένο.
Τι να πω;
Ένα τρίτο κόμμα , παρουσιάζει όχι μόνο θεωρητικά την διάλυσή του αλλά και ορατά μετονομάζοντας τον χώρο του , προσπαθεί τώρα να εκβιάσει τους ψηφοφόρους παίζοντας επικίνδυνα με την νοημοσύνη του κόσμου, με διλήμματα.
Ένα παράξενο πολιτικό παιχνίδι με ένα άλλο κόμμα που λέει ότι εκπροσωπεί όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά οι βουλευτές όσο και τα ανώτατα στελέχη ( αν όχι όλα) προέρχονται από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Κάποιο άλλο κόμμα, που το βάζουν στη φυλακή επειδή τους ενόχλησε η έντονη παρουσία του, χωρίς να προσφέρουν καμία δικαιολογία για τους λόγους που του επέτρεψαν να λάβει μέρος στις εκλογές και να εκπροσωπεί νόμιμα ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος. Ένα άλλο κόμμα που τώρα προσπαθεί να κερδίσει μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο την χαμένη αξιοπρέπειά του, μετά το ατόπημα του να συνεργαστεί με την υπάρχουσα κυβέρνηση, ενώ αρχικά είχε διαφωνήσει. Ένα νέο κόμμα που από το τίποτα βρέθηκε απότομα με μεγάλο ποσοστό και δημοσιότητα , χωρίς να προσφέρει κάτι διαφορετικό από τα άλλα κόμματα, παρά μόνο την οικονομική άνεση για προεκλογική περίοδο και φυσικά χωρίς να λέει πουθενά από πού και πως την έχει.
Ένα μπάχαλο που έχει να δώσει τελικά ένα ίδιο από τα ίδια ως αποτέλεσμα.
Θυμηθείτε το, εδώ θα ήμαστε.
Για να πάμε λίγο και στις Δημοτικές εκλογές…
Έχει κι εδώ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς διαπιστώνουμε ότι κι εδώ υπάρχει το ίδιο παιχνίδι και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αντιδρά ο κόσμος αρνητικά.
Δήμαρχοι με αποτυχημένη πολιτική ανάπτυξης στον τόπο τους, να θέτουν ξανά υποψηφιότητα ή να μεταπηδούν στον περιφερικό τομέα.
Σύμβουλοι αυτών, να θέτουν υποψήφιοι ως Δήμαρχοι.
Πρώην Βουλευτές να κατεβαίνουν διεκδικώντας την θέση του Δημάρχου, άσχετα εάν το κόμμα απ΄ όπου προέρχονται ή τους συμπαραστέκεται, έχει δημιουργήσει την καταστροφική αυτή κατάσταση του τόπου.
Οι μεταγραφές πάνε κι έρχονται και το ποδόσφαιρο της κοινωνικής πολιτικής με τα πουλημένα παιχνίδια, είναι πλέον μια πραγματικότητα που την διακρίνει ακόμα και αόμματος.
Η δε συμμετοχή υποψήφιων σε ένα συνδυασμό είναι μια τεράστια κοροϊδία .
Θα ήταν καλύτερα να θεωρεί κάποιος πιο αξιοπρεπές για τον ίδιο να μην συμμετέχει σε μια λίστα εφημερίδας υποψηφίων παρά να συμμετέχει.
Κάποτε θα θεωρούσες τιμή να επιλέξει ένας αρχηγός ενός συνδυασμού την συμμετοχή σου .
Με αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων, είναι τιμή σου να μην συμμετέχεις σε ένα ψηφοδέλτιο που έχει όψη τηλεφωνικού καταλόγου.
Εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά η άποψη μου είναι, πως με αυτή την τακτική , δεν θα αλλάξει τίποτα σε αυτό τον τόπο.
Ζούμε σε μια κατάσταση ( βάση Συντάγματος ) Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, χωρίς την παρουσία του Προέδρου , μα ούτε και της Δημοκρατίας.
Την καταπάτηση αυτή του Συντάγματός μας, κανένα κόμμα δεν θα την αναφέρει είτε νέο είτε παλιό .
Χαράλαμπος Μπάστας
Ιδρυτής και πρόεδρος
Ενωμένη Κίνησης Ελλήνων.
( ΕΝ.Κ.Ε )
Ερευνητής συγγραφέας.


Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *